Sigurno nije mogla ni da pretpostavi da će 30 godina nakon smrti biti jedna od najvećih modnih ikona sadašnjice. Njen stil, kao i njena ličnost, bio je prijatan i jednostavan.

Iako je kao princeza postala pokrovitelj internacionalnih modnih kuća kao što su Christian Dior, Chanel, Balenciaga, Yves Saint Laurent, Cristóbal and Madame Grès, ostala je verna jednostavnom ‘’Kelly’’ stilu. Kupovala je odeću umereno i nosila iste komade godinama.

Prepoznatljiva po kapri pantalonicama, strukiranim džemperima, belim majicama, safari jaknama i haljinama sa visokim strukom, pedesetih je ocenjena kao jedna od žena neosporno dobrog ukusa. Tokom šezdesetih se prosto zaljubila u Pucci-jeve printove, pa je dodala i malo boja svojoj privatnoj kolekciji.

gracekelly Grejs Keli, ikona stila

Ona je vrlo dobro razumela moć pažljivo odabranog aksesoara. Nosila je biserne ogrlice, kratke bele kožne rukavice, marame veselih boja i naočare za sunce ‘’retro’’ stila.

Ipak, najpoznatija ostaje po Hermès tašnici od krokodilske kože, kasnije u njenu čast nazvana Kelly bag, koja i danas predstavlja statusni simbol, sa dugačkom listom čekanja i podjednako visokom cenom.

Saveti za vaš stil:

  • Ako outfit deluje fenomenalno na vešalici, bice previše upadljiv na vama. Radije odaberite nešto što sa odgovarajućim aksesoarom izgleda fenomenalno.
  • Ne nosite više od dve boje.
  • Aksesoar bi trebalo da bude u drugoj, kontrastnoj boji, a to će najčešće biti crna.  Zvuči dosadno, izgleda odlično!
  • Ne odgovara svaki stil vašem obliku tela. Nađite koji je idealan za vas i držite ga se.
  • Tražite inspiraciju u prošlosti (Hermès torba koju je popularizovala Grejs Keli pojavila se još tridesetih godina).

Izvor fotografija: www.lifestyle.luxusni-bydleni-praha.com, footwearnews.com

Comments