Muškarci često znaju da se neracionalno ponašaju sa novcem koji zarade.

Ovo su neke greške koje najčešće prave:

Trgovina akcijama bez preteranog razumevanja u to

Ima nečega u toj ideji o brzoj zaradi koja uzburka krv u muškarcima. Ipak većina njih ne razume kako baš to tačno funkcioniše, te se upusti olako u celu priču i lako izgubi novac.

Ne štede za svoje naslednike

Poslednje generacije nemaju taj običaj koji su imali njihovi preci – da štede i ostavljaju nasledstvo za svoju decu i unuke. Oni zapravo ni za sebe ne štede, već žive od danas do sutra.

Razbacuju se pred ženama

man with money Greške koje muškarci prave sa novcem

Ukoliko se razbacujete novcem, uskoro ga nećete imati

Savremeni muškarci navikli su da kupuju sve, pa i žene. Nenormalne količine novca troše da bi impresionirali žene. Žene očekuju pažnju, a pažnja i novac nisu sinonimi.

Skupi uređaji

Šta će mu toliko skup telefon sa 567 funkcija, kad i dalje koristi samo pet? Šta će mu toliko skup sat kad pokazuje isto vreme kao onaj jeftiniji? Šta će mu toliki televizor kad je i onaj stari bio sasvim dobar? Postoji ta neka konstantna potreba u muškarcima da se takmiče i dokazuju iako za tim nema potrebe.

Ignorisanje dnevnih troškova

Muškarci imaju običaj da zanemaruju dnevne troškove kao što su cigarete, kafe, voda, grickalice… Ti “sitni” troškovi kada se saberu na kraju meseca znaju da budu ozbiljna cifra koje su muškarci bili spremni tako olako da se odreknu.


Lenka Gatić

Comments