Hot topics

Šta je to što se ovog leta mora naći na tvojoj #SummerBucket Listi!

Sunce, morska so, dehidrirana koža: Najbolji saveti za letnju negu

Najlepše frizure za posebne prilike koje možeš da napraviš – sama!

O kompromisima iliti kada je OK da prestanemo da ih pravimo

#HairHacks: Kako da neguješ kosu tokom leta + ideja za trendi frizuru za svaki dan

Sve što treba da znaš o detoksikaciji + primer detoks dijete koja zaista radi!

Sa liste neostvarenih odluka: Kako da najzad počneš da se hraniš zdravije?

12 stvari koje se nalaze na svačijoj #wish listi

Održivost kao budućnost mode iliti zašto treba da daš prednost klasici

5 glavnih trendova koje ćemo voleti ovog leta (ali i mnogo duže!)

1/2

Očajavamo što se loše razumemo sa svojim partnerima i ubeđene smo da zapravo, oni nemaju za nas dovoljno razumevanja. Prebacujemo im da su neosetljivi, nezainteresovani, grubi, prosti. I ne pada nam na pamet da se oni uglavnom na te načine brane od naših emotivnih izliva, jer se osećaju napadnuto i ugroženo. Muškarci nam, dakle, zameraju dve stvari – suviše smo agresivne i suviše smo emotivne. A često smo i jedno i drugo istovremeno i to ih zaista izbezumljuje. Jedino što im pada na pamet kako bi nas “prizemljili” u tim siutacijama, jeste cinizam, grubost ili ignorisanje.

Oni kažu “ne drami” a mi onda još više dramimo, jer smo ljute što nas prozivaju za dramljenje. A možda treba malo da razmislimo o tim primedbama, kojima muškarci prozivaju naše ponašanje. Ako je komunikacija ključ stabilne veze, možemo da pođemo od sebe – koliko zdravo, otvoreno, jasno, asertivno i zrelo komuniciramo? Ukoliko stalno imamo osećaj da nas partner ne sluša, ne vidi, ne čuje i ne razume, možda mi loše komuniciramo i možda bismo mogle nešto da promenimo u tom smislu.

Agresivnost

Možda nismo svesne da smo agresivne – ali to je onda kad partnera optužujemo, napadamo, prozivamo, dižemo ton, pa i vređamo. Kad postavljamo ultimatume i emotivno ucenjujemo partnera, kad se ponašamo tako da on oseća krivicu i oseća se kao dete, koje je nešto pogrešilo i ne zna kako da reaguje. Kad grdimo partnera, kao što odrasli grde decu, takav će biti i učinak – imaćemo posla sa tvrdoglavim dečakom, koji gleda kako da se odbrani i da se suprotstavi. Ako želimo saradnju i rešavanje problema, treba da naučimo da razgovaramo bez agresivnosti, bez optuživanja i napadanja. Kad oseti da je napadnut, partner se ljuti i zauzima odbrambeni stav, a možda i sam postaje još agresivniji od nas. I tako počinje iscrpljujuća svađa, koja nikuda ne vodi i nema nikakvo razrešenje, osim što se oboje osećate loše i neprijateljski i pitate se kako ste dotle došli i kako je moguće da tako tretirate nekog koga zapravo volite. A zapitate se i da li je to uopšte ljubav, kad se u njoj događa da partnera doživljavate kao najgoreg neprijatelja.

Editors choice