5 načina kako da boostuješ svoju BFF da ima više samopouzdanja

Mali saveti kako da tvoja koža duže ostane sjajna i mladolika

Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Gijom Muso (Guillaume Musso) je internacionalno priznat pisac i jedan od najprodavanijih autora Francuske danas. Do sada, o njegovom talentu govori devet novela koje su prevedene i tražene u Sjedinjenim Američkim Državama, Španiji, Japanu, Italiji, Grčkoj, Nemačkoj, Srbiji i mnogim drugim zemljama. Dobitnik je nagrada u Francuskoj i Italiji.

Njegova dela pripadaju beletristici, jer su zabavna i laka za čitanje. Međutim, svaki obožavalac njegovog pisanja zna da su mu knjige nepredvidive, jer je Muso odličan u preplitanju žanrova. Knjiga koja počne sa laganom komedijom, a zatim se pretvori u triler, i ima sasvim neočekivan kraj, zaista ostavlja bez daha.

Poslednja njegova knjiga objavljena u Srbiji svedoči o tome. “Zov anđela” je knjiga koju su kritičari opisali kao onu u kojoj je Muso dostigao svoj vrhunac u umeću pisanja trilera. Započinje knjigu bezbrižno, podseća nas koliko je mobilni telefon važan svakom savremenom čoveku, da je sastavni deo našeg života, da u njemu imamo sve: sigurnost, utehu koju nam pruža njegov umirujući ekran i brojeve svih naših bližnjih, koji su samo na jedan poziv od nas. Zatim nas rečima dovodi do toga da pomislimo šta bi se sve moglo dogoditi da ga izgubimo. Najpre bismo bili u panici, a potom bismo zamišljali nekoga kako pregleda sadržaj našeg telefona zadirući čak i u one foldere koje smo sakrili i od nas samih. Tada će nas sasvim upoznati jer je “Čovek ono što krije: jedna mala gomila tajni”, navodi Muso citirajući Malroa (André Malraux).

118 Guillaume Musso: Zov anđela

Da li biste slično reagovali kada biste izgubili mobilni telefon?

Tako će se dva stranca, slučajno zamenivši mobilne telefone, jako dobro upoznati i shvatiti da su njihovi životi neraskidivo povezani. Musoove knjige se preporučuju svima koji vole avanturu i dirljive romane neverovatanog spoja uzbuđenja i mašte.

Izvor fotografija: Alnari.rs


Jelisaveta Popov je studentkinja Fakulteta političkih nauka. Obožava da putuje. Želela bi da zna sve jezike sveta, a najviše voli francuski jezik. Ne moze da zamisli ni jedan dan bez humora, muzike i voljenih osoba.

Editors choice