Revija sada već poznate marke L.A.M.B. za jesen/zimu 2011/2012. zatvorila je poslednju Njujoršku nedelju mode. Frontmenka kultnog benda No Doubt, Gven Stefani (Gwen Stefani) podelila je kolekciju u šest delova, svaki sa svojom temom, muzikom i modelima. Nazivi delova revije su bili “Soldier Girls, “Ragga Muffins, “Buffalo Girls, “Mod Girls, “Glamour Girls i “London Girls. Definitivno zapažen deo bio je “London girls sa muškobanjastim odelima, kravatama i košuljama.

cats4 Gwen Stefani kao dizajnerka: Harajuku Lovers vs L.A.M.B.

L.A.M.B. nas podseća da bi moda trebalo da bude zabavna i da se ne bi trebalo sakriti unutar jednog izgleda. Jedan dan se možemo obući u leopardske printove, a već sledećeg dana otići na posao obučene kao kolege…

Još kao mlada Gven je imala svoj razvijen i jedinstven stil, koji je do danas prati. Sama je krojila svoje stvari i uvek je eksperimentisala spajajući nespojivo. Ostala je majstor transformacija, idući od rege, ležerne varijante u poslovnu, uštogljenu kreaciju, uvek sa zaštitnim znakom, vatrenim, crvenim usnama.

21 BRIT AWARDS 2004 Gwen Stefani kao dizajnerka: Harajuku Lovers vs L.A.M.B.

2004. godina je godina u kojoj je Gven debitovala svojom prvom modnom linijom, koju je nazvala po prvom solističkom albumu, “Love Angel Music Baby. Iste godine je postigla velik uspeh na mejnstrimu, dobijajući pozitivne kritike i pohvale. Obzirom da se u svet mode “bacilakao već poznata ličnost, mogao se očekivati potpuni fijasko i kritike poput bolje se ti drži pevanja. Fijasko se desio većini zvezda, koje su se oprobale u  tom bezobraznom svetu, ali ne i Gven. Ona je bila i ostala kraljica stila, koja je jednostavno svoje ideje odlučila da podeli sa širom masom. U opisu svoje marke ističe da je to dosta slično njenom stilu i da su stvari ukombinovane onako kako bi ih ona nosila.

03 Hollywood premiere anchorman 2004 Gwen Stefani kao dizajnerka: Harajuku Lovers vs L.A.M.B.

Brend od početka odiše spajanjem zlatnog Holivuda i modernog, kežual stila. Mešanjem tipičnih stvari za muškarce i žene, postiže se jedinstven izgled, jednostavan za nošenje, ukombinovan sa detaljima tipičnim za Gven. Od 2007. postoji i parfem iz ove linije, simbolično nazvan “L.

2005. odlučno je prikazala svoju drugu liniju, Harajuku Lovers. Slaveći stil tinejdžera koji se ne uklapaju u šablon, pokazuje nam ovim brendom, inspirisanim haradžuku omladinom.

harajuku lovers Gwen Stefani kao dizajnerka: Harajuku Lovers vs L.A.M.B.

Haradžuku most (Tokio) se proslavio po mladim ekscentričnim ličnostimakoje se redovno sastaju na tom mostu. Rebelirajući protiv uniformi, poslovnog i “zauzetog izgleda, ovi mladi ljudi su pomerili granicu šarenila, detalja i prenatrpanosti, skrećući sve poglede na sebe. Gven, koja je vremenom otkrila ove upečatljive ličnosti, bila je fascinirana na prvi pogled. Bunt koji ovi mladi iskazuju bio je inspiracija za njenu drugu marku.

coty harajuku lovers ad Gwen Stefani kao dizajnerka: Harajuku Lovers vs L.A.M.B.

Okupivši četiri plesačice, obučene poput ostalih haradžuku tinejdžera, promovisala je ovaj stil širom sveta (posebno zapažen nastup bio je na EMA 2004. godine) za vreme svoje solističke turneje.

08154 Gwen Stefani 2004 photoshoot with dancers0013 122 36lo Gwen Stefani kao dizajnerka: Harajuku Lovers vs L.A.M.B.

Haradžuku marka namenjena je mlađoj publici, pristupačnijih je cena i predstavlja kreacije za svaki aktivan dan. Pored odeće nude se i razni gedžeti, poput privezaka za telefon, praktičnih fotoaparata i slično. Od 2008. naročito aktuelni postali su parfemi ove kolekcije. Parfemi su neodoljivih, mladalačkih, cvetnih mirisnih nota, točeni u bočice, koje izgledaju kao lutkice (“G, “Lil’ Angel, “Music, “Baby“, “Love).

coty harajuku girls2 Gwen Stefani kao dizajnerka: Harajuku Lovers vs L.A.M.B.

Od frontmenke No Doubt-a imamo još dosta da očekujemo. Pregršt novih revija, auftita i kreativnih ideja. Njena maštovitost nas do sada nijednom nije izneverila.


Jelena Vorkapić živi život rokenrola, iako se prima na elektroniku i hip-hop. Mnogo voli Quentin Tarantina, domaću kafu i caffe latte, Lucky strike, festivale, filmove, fotoaparate, da razmišlja britanskim akcentom, manekenke sa harizmom, geekove i vesele ljude.

Comments