U vreme kada se sve vrti oko posla, kako njegovog pronalaženja, tako i žrtava koje smo spremni da podnesemo ne bismo li dobili ili ostali na željenoj radnoj poziciji, malo je onoga što nećemo žrtvovati na putu do toga, a ono što nam pada najteže jeste veza koja mora da ispašta. On mora da ode u inostranstvo zbog posla, ili u neki udaljeni grad, vi opet zbog svog fakulteta ili posla ne možete da ga pratite, a ne možete zamisliti da raskinete.

I ne treba da raskidate, veza na daljinu zaista može imati svojih prednosti, koliko god se vama činilo da to nije istina. Ovo su samo neke:

S obzirom na to da malo vremena provodite zajedno, to vreme provedite kvalitetno. Radite sve ono za šta većina parova ne nalazi vremena ili planira mesecima da uradi.

I dalje imate svoj društveni život i pravite filmske maratone romantičnih komedija sa drugaricama.

Kada ste zajedno možete da ne radite ama baš ništa, a i dalje ćete se osećati kao da radite nešto posebno.

Kada smo kod posebnosti, moramo li spominjati seks?

Svi vaši sastanci su apsolutno posebni.

Veoma je teško reći zbogom, ali kada ga ugledate ponovo i potrčite mu u zagrljaj nema lepšeg osećaja.

3aca7e44b8c39e57 522678175a068 900x.xxxlarge Hajde da se volimo: 15 razloga zbog kojih je veza na daljinu strava

I taj osećaj kada vidite e-mail od njega u inboksu i reči pune čežnje za vama…

Naučićete da razgovarate i razumete se mnogo brže od ostalih parova, iz prostog razloga jer vreme sa njim ne provodite u krevetu, niti u diskoteci.

Iako nije tu, imate taj osećaj da postoji neko ko vas razume i pruža vam podršku. Osećate to.

Gledate iste serije i filmove u isto vreme, a potom ih na Skypeu komentarišete. Kada biste u normalnoj vezi toliko vremena potrošili na priču o filmu?

Možete da uživate u svojoj slobodi, dok u isto vreme znate da tamo negde postoji on zbog koga vam srce brže zakuca.

Iako je održavanje veze na daljinu teško, i prošli ste kroz grozne krizne momente i svađe, sve to što prevaziđete vašu vezu će učiniti jačom u budućnosti.

Kada se ponovo vidite svaki put se iznova oduševite njegovim predivnim osmehom i njegovim nespretnim pokušajima da ispegla košulju.

Tokom vremena koje ste proveli odvojeno, iako je bilo teško naučili ste da mu verujete mnogo više no što ste mislili da je to ikada moguće.

Zbližili ste se mnogo više od kada ste razdvojeni. Otvorili ste se jedno prema drugom i videli ono drugo u ranjivom stanju.

Maja Bunčić

Comments