HBO, vodeća premijum televizijska mreža u Srbiji, s ponosom saopštava da je na 67. svečanoj dodeli “Emi“ nagrada, održanoj u Microsoft Theateru u Los Anđelesu, HBO odneo ukupno 43 prestižna priznanja, više od bilo koje druge televizijske mreže.

Dodelom “Emija“ dominirala je HBO-ova kultna serija “Igra prestola“ (Game of Thrones), koja je sa 12 osvojenih statua ušla u istoriju “Emija“, postavši rekorder u broju osvojenih nagrada u jednoj godini.

Uz 14 osvojenih nagrada, koje su na jučerašnjoj ceremoniji dodele “Emija” osvojile serije “Igra prestola” (Game of Thrones), “Potpredsednica” (Veep) i “Oliv Kitridž” (Olive Kitteridge), premijum televizijska mreža HBO može se pohvaliti i sa 29 osvojenih Creative Arts Emija.

12 “Emija” osvojila je HBO-ova epska saga “Igra prestola” (Game of Thrones). Ovom brojkom srušila je rekord i tako postala serija s najviše osvojenih nagrada u jednoj godini. “Igra prestola” je briljirala u kategoriji najbolje dramske serije, najboljeg scenarija dramske serije (Dejvid Beniof i D.B. Vajs), najbolje režije dramske serije (Dejvid Nater) i najboljeg sporednog glumca (Piter Dinklidž).

Game of Thrones HBO odneo ukupno 43 prestižne Emi nagrade
Comments