Majka priroda je sa razlogom majka, jer nas neguje, štiti, daje nam snagu i čuva naše zdravlje. Jednostavna i nesebična, poklonila nam je i dala na korišćenje svaku svoju biljku i svaki deo sebe. Ono što mi zauzvrat treba da uradimo je da znamo kako da je koristimo.

Ulja koja dobijamo iz raznih biljaka imaju prirodnu sposobnost da hidriraju i neguju. Ukoliko naša koža glave, kao i kosa, nije hidrirana, ako je suva ili nas svrbi, to predstavlja prvi znak da nam je potrebna pomoć u borbi protiv peruti, kao i podrška u nezi kose. Upravo zato su nam potrebni proizvodi na bazi ulja, jer je ono jedan od osnovnih sastojaka za kojim posežemo kada želimo da tretiramo našu kosu sa brigom i ljubavlju. Uronili smo duboko u svet ulja i istražili njihovu moć. Sada vam predstavljamo koja od njih će doneti prirodan i zdrav balans vašem temenu i kosi.

Ovo su naša 3 omiljena proizvoda sa dodatkom prirodnih ulja, koja će vam pružiti adekvatnu negu, u zavisnosti od tipa kose koji imate.

1. Arganovo ulje hidrira i oporavlja ispucale krajeve

Arganovo ulje bogato je hranljivim sastojcima kao što su antioksidanti, vitamin E i masne kiseline. Ono se već vekovima unazad koristi u nezi kose, lica, pa i noktiju. Sem što će vam hidrirati kosu i kožu glave, ovo ulje stvara savršenu kombinaciju sa biljkom kao što je bambus, jer on sadrži visok sadržaj silicijum dioksida – važnog minerala koji podstiče rast kose, pomaže u njenom jačanju i vraća joj elastičnost. Ovu kombinaciju možete naći u novom Head & Shoulders Supreme Strength šamponu koji kombinuje arganovo ulje i bambus, a najbolje je koristiti ga zajedno sa regeneratorom koji je na bazi istih sastojaka. Primetićete kako vam već pri prvom sledećem češljanju manje dlaka ostaje na četki.

2. Kokosovo ulje hidrira suvu kožu glave i kosu

Namena kokosovog ulja je velika i koristi se u ishrani, kozmetici (za skidanje šminke) kao i u nezi kose. Ukoliko se borite sa suvom kosom i kožom glave, potrebna vam je kombinacija arganovog i kokosovog ulja koja se nalazi u Head & Shoulders Supreme Moisture šamponu i regeneratoru. Oba ulja hidiraju kožu glave i kosu i njihova kombinacija vam omogućava da koži glave vratite osećaj prijatnosti. Takođe, kokosovo ulje se jako brzo apsorbuje i ne masti vašu kosu, već je štiti od pucanja.

3. Avokadovo ulje poboljšava zdravlje oštećene kose

Avokado je definitivno dar od prirode koji u sebi krije mnogo više nego što možemo da naslutimo. Kada se u jednom talasu pojavio kao obavezni sastojak u ishrani, otkrili smo još nešto – njegovu sposobnost da umiri i hidrira suvu kosu i vlasište. Budući da oštećena kosa prvo mora da se hidrira, najbolje ga je kombinovati sa arganovim uljem, kao što je to uradio Head & Shoulders u svojoj Supreme Repair kolekciji koja uključuje i šampon i regenerator. Avokadovo ulje u ovoj kombinaciji intezivno hidrira suve krajeve, kao i suvu kožu glave, i ostavlja vašu kosu mekšom nego ikada. Ovo ulje ima umirujuće dejstvo, i sem što će vam kosa vizuelno izgledati zdravije – ona će stvarno to i biti.

BONUS SAVET: 3 koraka kako da pravilno koristite proizvode za negu kose

Savršena rutina, kada je nega kose u pitanju, može da se podeli na tri jednostavna koraka:

Prvi korak: Izaberite koji šampon iz Head & Shoulders Supreme kolekcije najviše odgovara vašem tipu kose

Osim što vam pomažu u borbi protiv peruti, Head & Shoulders Supreme šamponi štite kožu glave održavajući je vlažnom između pranja kako bi se sprečila iritacija. Takođe, česta greška koju pravimo je da koristimo veliku količinu šampona kako bismo dobro oprali kosu i kožu glave. Količinu šampona potrebno je prilagoditi njenoj dužini. 

Šampon ravnomerno utrljajte i potrudite se da doprete i do teže dostupnih mesta (iza ušiju). Vrhovima prstiju, ne noktima, masirajte svoje teme dok ne budete sigurni da ste ravnomerno naneli proizvod na kosu i kožu glave. Isperite toplom vodom i zatim ponovite postupak.

Drugi korak: Naučite kako se pravilno masira koža glave

Pre nego što isperete šampon sa kose, bitno je da iskoristite priliku tokom pranja za masažu temena, koja vam omogućava da se oslobodite stresa i poboljšava vam cirkulaciju. Nežnim kružnim pokretima, prstima izmasirajte teme počevši od slepoočnica pa nazad do vrha glave, a zatim dalje niz potiljak. Fokusirajte se na mesto gde vam se glava susreće sa zatiljkom. Tu se krije sva naša napetost. Nežno trljajte palčevima, prateći oblik kostiju, zatim promenite smer i ponovite kružne pokrete. Pročešljajte kosu prstima počevši od napred ka nazad, vršeći snažni pritisak vrhovima prstiju.

Treći korak: Završite pranje sa regeneratorom 

Nemojte da vas ponese mišljenje drugih ljudi da je regenerator potreban samo na krajevima kose. Ako je on dobar za hidrataciju vaših krajeva, onda je naravno dobar i za celu dužinu kose. Počnite od korena. Širite Head & Shoulders Supreme regenerator od korena do krajeva tako što ćete prolaziti prstima kroz kosu. Ostavite ga nekoliko minuta kako biste dali svim nutritivnim sastojcima iz proizvoda vremena da deluju. Dobro isperite. Uverite se da nema ostataka pene zbog kojih će vaša kosa izgledati masno.

I tu ste – vaša ultimativna rutina za negu kose omogućiće vam da razmazite vašu kosu, a zahvaljujući prirodnim i lekovitim uljima, ona će, sem što će izgledati zdravo, zapravo to i biti. 

WELLBEING je nova kategorija WANNABE MAGAZINE-a,
kreirana sa ciljem postizanja životnog balansa kroz edukaciju o dve glavne kategorije blagostanja - fizičkom i psihičkom/mentalnom čime želimo čitaoce da motivišemo da naprave promenu i da ih usmerimo u pravcu novih lifestyle navika sa pozitivnim uticajem na njihovo zdravlje.Saznaj više o svim WELLBEING temama na LINKU.Prati WANNABE MAGAZINE na

Comments