Ako su godine u Saint Laurentu nekakav pokazatelj, Slimanov Céline će izgledati prilično drugačije od Phoebinog. Tokom njene desetogodišnje kreativne vladavine ovom kućom Philo je od Céline napravila brend za intelektualne, žene koje su naklonjene umetnosti, dok je istovremeno proizvodila torbe koje su postale statusni simbol za široke mase. Vizija Slimanove rok chic Lolite i Philoina modna časna sestra, ne mogu biti dalje jedna od druge. Ali upravo to će možda i biti značajno za Slimanea. Ko god da je došao u Céline i pokušao da se nadmeće sa Philo i nadmaši je njoj bliskom estetikom bio je osuđen na propast tako da je drugačija estetika možda dobro rešenje za započinjanje novog poglavlja. Ne treba zaboraviti i to da je tokom sedam godina koliko je Slimane radio za Dior Homme, ostavio snažan trag,  žene su zavolele njegova odela, i Céline pravio je gender neutral odela pre nego što gender neutralnost bila trend.

“Veoma sam srećan što se Hedi vratio LVMH grupi i preuzima Céline tron” rekao je Bernard Arnault vlasnik i glavni izvršni direktor LVMH grupe. “On je jedan od najtalentovanijih dizajnera našeg doba. Ja sam veliki poštovalac njegovog rada od kad je sarađivao na Dior Homme. Njegov dolazak u Céline ohrabruje velike ideje i ambicije koje LVMH ima za ovu kuću.”

Kako se za sada čini, Slimane će baziran u Los Anđelesu, uprkos novoj ulozi u Céline, i biće na relaciji LA- Pariz gde je sedište brenda.
Oduševljen sam što se pridružujem Bernardu u ovoj sveobuhvatnoj i fascinantnoj misiji za Céline” rekao je fotograf i diazjner. “Veoma sam uzbuđen zbog povratka u dinamičnost dizajnerskog studija i uzbudljiv modni svet.”

I mi smo uzbuđeni, Hedi, jer je sasvim izvesno da je otvoreno novo poglavlje za Céline. Kao što smo uzbuđeni i još uvek zamišljeni nad pitanjem kakav je korak osmislila Phoebe Philo, podjednako nas raduje i kakvi su novi planovi i budućnost ove modne kuće.

Pročitajte još i ovo:

Nedelja mode u Njujorku: Najbolja Street Style izdanja za proleće 2017.

Nedelja mode u Njujorku: Street Style aksesoari koje ćemo obožavati

Nedelja mode u Njujorku: Najlepša beauty izdanja

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvor fotografija:www.instagram.com

Tea

Comments