Prošlo je već skoro tri nedelje od kako se u našoj zemlji pojavio virus. Ubrzo su objavljene i bezbednosne mere koje treba da poštujemo kako bismo sebe zaštitili. Međutim, to znači da moramo da ostanemo kod kuće u tzv. izolaciji. Neke je to obradovalo, jer će konačno moći da provedu više vremena sa svojim najbližim, dok su drugi to shvatili kao neku vrstu pritvora i time sebi uneli dodatni nemir koji je apsolutno poslednje što nam treba u ovakvim trenucima. Sve više ljudi će raditi od kuće i sve važne stvari, događaje i putovanja koje ste planirali u naredno vreme su otkazani. Uživanje u vikendima provedenim napolju, šetnjama i gradu se neko vreme neće dešavati. Nije mi cilj da širim strah, ali činjenica je da je korona virus tu i da ćemo sigurno jedan izvesni period biti “zaglavljeni” u kući – ali setite se da je to najbolji način da zaštitite sebe i druge oko sebe od ovog virusa i moguće zaraze. Zato pronađite način da uživate u svom domu, uprkos svemu!

Tu se postavlja ključno pitanje: Šta da radim dok sam u izolaciji? U nastavku vam predlažem šta da radite kako bi vaš dan ispunili kvalitetnim i zanimljivim obavezama!

izolacija 1 e1585217466134 Help! Dosadno mi je, šta sada da radim?!

Konačno ćete imati vremena za “sitne obaveze”

Sredite kozmetiku i odložite one proizvode koje više ne koristite. Presložite i kompletno sredite vaše ormare i odvojite odeću koju ne nosite već duže vreme i donirajte onima kojima je zaista potrebna. Sredite i opeglajte čist veš koji vam stoji u ormaru nedeljama. Pročitajte sve stranice koje ste sačuvale na internetu. Sredite sva dokumenta koja su se gomilala na vašem radnom stolu. Organizujte kuhinjske elemente… Dakle, jasno vam je na koje sitne obaveze mislim: sve one koje su delovale kao da neće oduzeti mnogo vremena, a koje ipak niste mogle da započnete, usled nedostatka vremena. E pa, sada je pravo vreme da ove i još mnoge sitne obaveze koje su bile na vašoj listi – završite!

Sredite i očistite ceo stan

Da, ceo! Ne mislim na površno, nedeljno čišćenje. Sada je idealna prilika da svaku sitnicu i ćošak u stanu temeljno očistite. Određene površine i kutke stana dezinfikujte. Možete napraviti i razmeštaj po stanu ili prostoriji u kojoj najčešće boravite! Pronađite ideje na Instagramu i Pinterestu! Konačno više nećete morati da se nervirate što vam kuća nikad nije dovoljno čista!

Comments