Kupujte u lokalnim prodavnicama/podržite mala preduzeća

Jasno je koliko je cela ova situacija ozbiljna. I lokalna preduzeća dodatno ispaštaju zbog cele ove situacije – oni se maksimalno trude da opstanu i sačuvaju svoje poslove od zatvaranja usled nedostatka neophodnih sredstava. Da bismo im pomogli, predlažem da: uplatite sebi tretmane (kod frizera, kozmetičara, u salonu lepote) koje ćete odraditi kada to bude moguće. Ako sve možete zakazati onlajn ili preko telefonskog poziva, još bolje! Dakle, razmišljajte o svim mestima koja sada više nisu prometna – kozmetički saloni, mali kafići, teretane; kupujte u malim prodavnicama prehrambenih proizvoda. Ne brinite se, sve ovo što budete zakazale, uplatile unapred neće propasti, a ovo će biti velika pomoć za sva ta preduzeća – plus, ulažete u sebe!

Izmenite svoju skin-care rutinu

Prolećno čišćenje nam se bliži, pa što se to ne bi odnosilo i na rutinu nege kože lica? Izolacija je savršen trenutak da promenite svoju rutinu. Isprobajte neke nove proizvode koje ste davno kupile, posvetite se nezi kože lica (sada konačno ne morate nanositi puder i svu šminku, jer radite od kuće – neka i vaša koža odmara). Ako se pojave neke nepravilnosti na licu, bez brige – neće vas neko vreme niko viđati i nećete morati da nanosite šminku kako biste ih prekrile i time pogoršale stanje svog lica!

izolacija 2 2 e1585217842203 Help! Dosadno mi je, šta sada da radim?!

Prijavite se na neki onlajn kurs

Ako ćemo već biti zatvoreni u kući, možemo nešto i da naučimo ili unapredimo svoje znanje (pa samim tim i naš CV), zar ne? Pronađite kurseve koji se nude onlajn za sfere koje vas najviše interesuju. Mnoge možete pronaći na Instagramu, a postoji i sajt skillshare.com na kome možete pronaći sve što poželite!

Gledajte popularne emisije o kojima svi pričaju: poslednja sezona The Bachelor, Love is Blind, Schitt’s Creek, Next in Fashion, Shrill.

Pronađite najbolji trening koji možete odraditi kod kuće

Iako verujem da ste navikle da trenirate u teretani, pre svega zbog rekvizita koji su tamo dostupni, a kod kuće ih nemate- ne brinite, postoji mnogo treninga na youtube-u, instagram-u i raznoraznim aplikacijama na telefonu. Ili još bolje.. vežbe koje ste praktikovale u teretani, a koje možete uraditi i bez potrebnih rekvizita, odradite ih! Ako je potrebno, modifikujte ih da budu što jačeg intenziteta i efekta za vaše telo i mišiće! Eksperimentišite i sastavljajte nove treninge, nema razloga da fizička aktivnost izostaje uprkos celoj ovoj situaciji!

Fotografije: unsplash.com

Anja Dragović

Comments