Retka situacija u današnjim vezama. Vreme se ubrzalo, sve je kratkoročno i potrošno, ko uopšte ima vremena da se prvo upoznaje? Isto je i kod klinaca i u zrelim godinama.

Daj brzo da vidimo šta je to što je među nama, pa idemo dalje. Upoznaćemo se usput, ako kojim slučajem potrajemo toliko da stignemo da se upoznamo.

I obično ne stignemo. Ili, ako zaglavimo sa nekim, pa ga silom prilika upoznamo, teško možemo da se setimo zašto nam je uopšte bio privlačan na početku, još teže možemo da smislimo šta ćemo sad i onda ostanemo zaglavljeni još ko zna koliko, zašto smo upali u inerciju poznatog.

To verovatno nije najgora stvar u vezi, ali imajući u vidu kako život ide i gazi, kao brzi voz, možda ćemo se osećati kao da i dalje stojimo na peronu.

Možda je mudro nekoga prvo bolje upoznati, možda je besmisleno, a možda i nemoguće.

Jer to prvo odnosi se na vreme pre nego što rešimo da sa nekim imamo seks.

Šta uopšte znači upoznati nekog bolje pre seksa, kad ne možete nekog da upoznate dok sa njim ne podelite, kako ono beše, džak soli i valjda još neku značajnu količinu nečega što se tiče kreveta?

Kad vam se neko sviđa, valjda odmah znate da li vam hemija radi i da li želite seks.

Ako odugovlačite, u nameri da se bolje upoznate, to samo znači da ćete imati vrrrrrlo dugačku predigru. Par meseci ćete izlaziti, pronalaziti zajednička interesovanja, otkrivati ukus onog drugog za muziku, film, književnost, njegov smisao za humor, debljinu živaca, količinu sujete. A on će se truditi da ostavi utisak i da kontroliše svoj nezgodan karakter. Ako je psihopata, to sigurno nećete otkriti u par meseci upoznavanja.

Za tih par meseci zbližićete se i zaljubiti, a kad počnete da se bavite seksom, zaljubićete se još više.

couple flirting at coffee shop Hoću prvo da se bolje upoznamo

U šta zapravo ulažemo vreme upoznavanja?

Osim ako ne otkrijete da imate intimnih problema i užasno se razočarate, ali sad je kasno pošto ste se već zaljubili. Da ste lepo odmah krenuli u praksu, sve bi vam bilo jasno još na početku. Upoznavanje pre seksa je svesno kupovanje mačke u džaku.

Zato što naboj koji se gomila dok provodite vreme sa nekim ko vam se sviđa, ima samo jedan ventil i samo jedan pravac, a to je seks. Možda to upoznavanje ima smisla ako želite da date šansu nekome ko vas baš nešto i ne privlači, ali osećate neki kvalitet koji možda može da se produbi i preraste u nešto solidnije od zaljubljenosti.

Ili ako hoćete nekog da testirate. Da vidite koliko će se truditi oko vas, da bi dobio ono što je inače lako i uobičajeno dobiti odmah, pa zatim razmišljati kuda ćemo, kako ćemo i da li ćemo uopšte dalje.

Ako se trudite da izdržite da ne uskočite u krevet, izdržaćete par meseci. Ako produžite upoznavanje, skliznućete u prijateljstvo i izgubiti naboj ili ćete posle dvostrukog i trostrukog vremena boljeg upoznavanja odmah uleteti u brak.

I tek tada stvarno upoznati partnera, posle mnogo noći u istom krevetu, za istim stolom, uz račune, ručkove, dnevne rasporede obaveza, prljav veš, iznošenje đubreta i svih ostalih zadovoljstava zajedničkog života.

Nisam protiv boljeg upoznavanja, ali za to se onda odmah treba venčavati. I razvoditi se, kad pukne. I opet se venčati sa sledećim koga želite bolje da upoznate.

Tako je najpoštenije.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

 

Comments