Nema nikog za tebe, nikoga ne možeš da promeniš, niko ne želi da se menja zbog tebe, a tebi se čini da bi se zbog prave ljubavi svega odrekla i potpuno promenila svoj život. Samo, nema prave ljubavi.

Nešto u tebi ti govori da treba da odustaneš i da prestaneš da tražiš, jer očigledno ništa ne nalaziš, a možda i tražiš na pogrešan način. A ako prestaneš da tražiš, možda će ljubav naći tebe. Pašće ti s neba. Nada još uvek postoji, ali ti si malodušna i cinična i to zrnce nade u sebi doživljavaš kao slabost karaktera, koje se stidiš i kriješ je i od sebe same. Kad si takva i treba da budeš sama – govori ti nešto u tebi. Kažnjena si, jer nisi dostojna ljubavi. I tako, krug ogorčenja se zatvara i ti više ne veruješ u ljubav. Ona te je izdala, a da je nisi stvarno ni doživela.

I tako se dešava da odustaneš od ljubavi. Po dosadnom, šablonskom scenariju koji poznaje svaka kukavica. Jeste, kukavica. Hrabri ne odustaju čak i kad nemaju čemu da se nadaju. Ne postaju cinični, ni kad je sva radost daleko od njih. Pa, ljubav nije za svakoga.

ljubav 32 Hrabrost ili kukavičluk: Zašto odustaješ od ljubavi?

Pročitajte još i ovo:

Šta treba da preispitate pre nego što vas veza na daljinu odvede – u daljinu

Načini na koje se on IGRA vašim osećanjima

Kako da održite DOBRE odnose u vezi

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvori fotografija: www.fashioneditorials.com

Brankica Milošević

Comments