Pre nego što se odlučite na terapeute i skupe medicinske proizvode zahvaljujući kojima biste uspeli da pojačate svoj seksualni život, prvo pokušajte da jedete neku od dostupnih namirnica za koje malo ko zna da su afrodizijaci. Ovo je odličan način da potpomognete svoj seksualni nagon. Videćete koliko će vam libido porasti! Prilikom konzumacije namirnica koje ćemo vam navesti, naši osećaji za zadovoljstvo se pojačavaju, a žlezde su sve više stimulisane za seksualni “nastup”. Pročitajte koji tipovi hrane su u pitanju!

Lubenica

Mada je lubenica hladno posluženje, ako ga servirate nekoliko puta tokom dana, učiniće čuda za vaš seksualni život. Lubenicu često nazivaju “prirodna vijagra”.

slika17 Hrana za koju niste znali da je afrodizijak

Takozvana prirodna vijagra

Špargla

Nije džaba što ovu biljku nazivaju egzotična špargla. Ona često izaziva osećaj požude i kod muškaraca i kod žena. Seksolozi starog kova zagovarali su konzumiranje špargle što češće. U 19. veku mladoženjama u Francuskoj služena su po tri obroka sočne špargle pre nego što konzumiraju brak sa suprugom. Špargla je puna kalijuma, vlakana i vitamina kao što su A i C, a tu su i folne kiseline i tijamin. Folna kiselina je jedna od ključnih supstanci koje pojačavaju proizvodnju histamina u telu koji podstiče, a i neophodan je za doživljavanje orgazma – i kod žena i kod muškaraca.

slika26 Hrana za koju niste znali da je afrodizijak

Egzotična špargla za pojačanu požudu

Čokolada

I, naravno, tu je dobra, stara čokolada za koju se zna da je afrodizijak. Čokolada je simbol ljubavi i strasti već neko vreme. Neki eksperti smatraju da se sposobnost lučenja endorfina kod žena (hemikalija koja se luči u hipofizi hipotalamusa tokom uzbuđenja) pojačava i do četiri puta nakon što jedu čokoladu.

slika34 Hrana za koju niste znali da je afrodizijak

Uvek na listi afrodizijaka i užitaka

Beli luk

Beli luk je poznat afrodizijak. Ljudi ga konzumiraju veoma dugo kako bi pojačali seksualni nagon. Čini čuda i za muškarce i za žene. Zapravo, beli luk sadrži hemikaliju koja pojačava protok krvi do polnih organa.

slika43 Hrana za koju niste znali da je afrodizijak

Dodatak jelu koji će vas odvesti pravac u spavaću sobu

Pomorandže

Pomorandže nisu naročit afrodizijak po svom svojstvu, ali su svakako zavodljivo voće. Neko ga koristi kao alternativu za čokoladu da probudi u partneru divlje seksualno iskustvo.

slika52 Hrana za koju niste znali da je afrodizijak

Egzotično i slatko voće

I? Šta danas jedete?


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Comments