Httpool, predstavnik vodećih digitalnih medijskih platformi u Srbiji, Hrvatskoj i ostatku regiona, najavio je sponzorstvo SoMo Borca, jednog od najvećih i najrelevantnijih digitalnih marketinških događaja u regionu koji se ove godine po prvi put održava u Zagrebu.

Prirodno partnerstvo sa SoMo Borcem u Httpoolu vide kao priliku za jačanje regionalnog znanja, s ciljem maksimizovanja povrata investicije oglašivačima.

SoMo Borac x Httpool Httpool u partnerstvu sa SoMo Borcem podstiče napredak digitala u regionu

Nastavljamo da razvijamo svest o važnosti visokih standarda performance marketinga na putu ka ostvarivanju poslovnih ciljeva u svim sferama biznisa u regionu. Kroz SoMo Borca, ali i Special Mention by Httpool nagradu, fokus primarno stavljamo na odnos uloženog i dobijenog za oglašivače, a smotra najboljih praksi, kakvu nudi SoMo Borac, jedinstvena je prilika za edukaciju i razmenu iskustva u upotrebi naprednih performance rešenja, bilo da je reč o optimizaciji, praćenju, ili integraciji različitih alata. Na globalnom nivou, Httpool je aktivan deo digitalnog ekosistema, a kao zastupnik vodećih digitalnih medijskih platformi, oglašivače, bilo da su to agencije, brendovi, mediji ili digitalni biznisi, podržava kao partner u svim oglašivačkim aktivnostima u tom prostoru. Radujemo se što ćemo biti deo centralnog mesta za celokupnu digitalnu zajednicu regiona“, naglašava Sanja Lalević, Meta Lead za Srbiju i Education Lead za CEE u Httpoolu.

Sanja Lalevic 1 Httpool u partnerstvu sa SoMo Borcem podstiče napredak digitala u regionu

Sanja Lalević

U skladu s poslovnom strategijom, koja uključuje kontinuiranu podršku i edukaciju partnera, Httpool kao deo Aleph grupe razvija i platformu na kojoj će 50 hiljada globalnih stručnjaka, što uključuje i naš region, imati priliku da se edukuje u oblasti performance marketinga na društvenim mrežama koje Httpool zastupa.

SoMo Borac se dodeljuje već desetu godinu zaredom, a u žiriju sedi veliki broj digitalnih stručnjaka iz vodećih oglašivačkih agencija, startupa i medija iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Severne Makedonije. Nagrada je sveukupno 14, a dodeljuju se u dve različite celine. Prva je SoMo Advertising, koja se sastoji od deset kategorija i okuplja zajednicu stručnjaka za digitalni marketing iz celog regiona. Uključuje startupe, agencije i druge kompanije. Druga, SoMo Media, fokusirana je na digitalno izdavaštvo, a žiri se sastoji od stručnjaka iz najvećih medijskih kuća u regionu.

„Partnerstvo s Httpoolom došlo je prirodno i dalo nam veliki vjetar u leđa. Ove smo godine SoMo Borac podigli na višu razinu kako bi postao platforma za razmjenu stručnog znanja, trendova koji oblikuju tržište i primjera dobre prakse. Vjerujemo da je upravo razmjena znanja ključ napretka digitala u regiji, a tu viziju dijeli i Httpool koji također razvija platformu za stručne performance edukacije iz kojih ćemo svi imati priliku dodatno proširiti svoja znanja”, dodaje Ružica Vrdoljak Ličina, izvršna direktorica SoMo Borca.

Ruzica Vrdoljak Licina 1 Httpool u partnerstvu sa SoMo Borcem podstiče napredak digitala u regionu

Ružica Vrdoljak Ličina

Ovogodišnja dodela SoMo Borac nagrada održaće se u Zagrebu 11. novembra 2022.

O Aleph Grupi i Httpoolu

Aleph Groupa, Inc. vodeći je globalni pokretač digitalnog oglašavanja, koji spaja najveće globalne digitalne platforme s hiljadama oglašivača i milijardama potrošača u zemljama u razvoju i slabije zastupljenim tržištima. 

Httpool je deo Aleph Grupe i sarađuje s vodećim digitalnim medijskim platformama na preko 60 tržišta u Evropi i Aziji pružajući lokalnu podršku kompanijama i brendovima u maksimizovanju njihovih ulaganja u oglašavanje i postizanju poslovnog uspeha. Httpool ima komercijalne i, u mnogim slučajevima, ekskluzivne ugovore s preko 30 vodećih digitalnih platformi, među njima Meta, Twitter, Snapchat, TikTok, Spotify i Twitch. Sa sedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu, Httpool posluje u kancelarijama širom srednje Evrope, Nordijske regije, Baltika, Balkana, Centralne Azije i Zajednice Nezavisnih Država te Azije i Pacifika.

Kroz partnerstvo s najvećim digitalnim platformama, Httpool pruža održiv i skalabilan način za monetizovanje oglasnog inventara u zemljama u razvoju. Ova partnerstva u kombinaciji s velikim globalnim otiskom i sveobuhvatnim end-to-end rešenjem za digitalno oglašavanje koje omogućuje oglašivačima u 90 zemalja i u 43 različite valute doseg do gotovo tri milijarde potrošača i maksimalno iskorišćenje svog potencijala za digitalno oglašavanje.

Aktualnosti oko SoMo Borca moguće je pratiti kroz ekskluzivni sadržaj na SoMo Borac newsletteru, kao i na Facebooku, Instagramu, Linkedinu, i YouTubeu.

Comments