Pogodite gde je potrošeno mojih prvih ko zna koliko plata? Kada jednom kreneš, teško je da se zaustaviš, dok ne dođeš do toga da te stvari nemaš gde više da staviš ili do onog momenta kad ne znaš više ni šta imaš od stvari…

Ko je pročitao Kupoholičarku”? Ja. U jednom dahu. Sećam se te scene. Na moru sam, ležim na plaži , čitam knjigu i prepoznajem sebe. Doduše, ne baš u svakoj situaciji (hvala Bogu), i smejem se sama sa sobom kao ludak. E onda je tu istu knjigu počela da čita i moja kuma, pa je sledeća scena bila – ona umire od smeha i gleda u mene.

Ok, priznajem! Volim šoping! Za mene važi ono ‘’shop till you drop’’! Kao zvanično prozvana kupoholičarkom od strane svojih drugarica, probaću da objasnim ovaj fenomen.

Zašto sve devojke, ili bar dobra većina, toliko uživaju u kupovini?

Zamislite sledeće…

Polako se penjete pokretnim stepenicama, a uzbuđenje raste. Zaboravljate na sve što vas je do tada mučilo, sem ako nije manjak para. Odjednom vas preplavi osećaj spokoja i blaženstva, ulazite u raj (poznatiji kao shopping mall)…

Možda vam zvuči kao parodija, ali ja se zaista tako osetim kada ulazim u tržni centar.

Hajde da napravimo paralelu…

ja volim soping blog I ♥ shopping!

Generalno gledano, muškarci vole da idu u lov ili pecanje. A žene? Žene idu u lov na savršenu torbu, savršene cipele ili savršenu haljinu. Zamislite moje ushićenje kada sam našla u Replay-u slatke cipelice na rasprodaji baš u mojoj veličini! Adrenalin raste!

Kao što i kod klasičnog (ribo)lova postoji ono ‘’ko je ulovio veću ribu ‘’, tako i kod žena u šopingu postoji takmičarski duh. One se guraju, laktaju, gaze i koriste razne taktike da se dokopaju poslednjeg komada nekih fenomenalnih farmerki na rasprodaji. Kada mislim o tome, odmah se setim svih onih razbacanih stvari po rafovima u vreme rasprodaja… Najsrećnije smo kada za male pare kupimo neku dobru stvar.

Bitan je i ‘’prestiž’’: ko-ima-veću-pušku ili koja-nosi-skuplji-brend .

Šta nas još ispunjava u šopingu? Mogućnost da i ljudima koje volimo kupimo nešto lepo, da ih na taj način ‘’obezbedimo’’, kao deo bazičnog majčinskog instinkta.

I na kraju, šoping je prosto zabavan! Znamo kako to da radimo i uživamo u tome kao u nekoj vrsti hobija. Što više kupujemo, sve smo bolje u tome i sve više uživamo. Znamo kako da za što manje novca kupimo baš ono sto smo zamislile.

Uzbuđenje zbog jurcanja po radnjama, trijumfalno osećanje kada nađete ono što tražite i uživanje u nošenju toga što ste kupili.

A zbog čega vi volite šoping?

Izvor fotografija: unsplash.com


Nađa obožava šoping. ”Sve je pitanje dobrog ukusa” kaže Armani, a ona tako misli. Ne može da živi bez kafe, dobre muzike, životnih iznenađenja i ljudi koje voli.

Comments