Usne su joj bile poput sveže isprane svile pod mojim prstima. Glatke, prozračne, tek pomalo vlažne od belog vina kojim se te večeri gostila. Posmatrala sam je kako se slatko uvija u strahu, očiju širom otvorenih kao da ne želi da propusti ni jedan jedini sekund svoje zabranjene fantazije. Nisam mogla da znam kako joj izgledam dok se tako nadmeno nadvijam nad njom, jer moj um je uživao u toj igri povlačenja i nasrtaja protiv kojeg nije mogla da se odbrani. Još nekoliko za nju predugih sekundi trajala je moja igra, moj predatorski lov njenog sad već razotkrivenog bića, a onda sam se okrenula i otišla. Ostavila sam je tamo iza sebe, nezadovoljenu i zbunjenu… Prelaka lovina za ovo veče…

Žene se ne ljube, jer ljubiti može svako – one se osvajaju. Polako poput najtežih tvrđava morate im prići, upoznati njihove bedeme i početi lagane pregovore sa diplomatskim timom njihove moždane kore. Vole one tu svoju bezbednu defanzivnost koju su godinama razvijale za muškarce, ali od drugih žena nikada nisu bile sigurne kako je najbolje braniti se. Omiljena fraza “društveno neprihvatljivo” topi se tokom godina koje provedu u srednjoj školi i na fakultetu, jer celokupno to ‘akademsko obrazovanje’ se dosta kosi sa onim ‘roditeljskim’ koje nose od kuće.

1cf7e67f53e6078bb39c2393caa870a8 I kissed the girl and I liked it

Slabosti tvoje ime je žena

Muškarci misle da mogu da probiju zidove silom, oni uče putem pokušaja i pogrešaka koje čine, i veoma često ništa ne nauče. Sa ženama je drugačije, mi smo već tu, unutar sopstvenih zidina koje smo godinama kreirale i svesne smo onih slabih i loše izgrađenih temelja koje svaka od nas poseduje. Mi slušamo i svako naše pitanje je mač sa dve oštrice, osmišljeno tako da prepozna sve one bolne tačke koje pripadnice našeg pola mogu imati. Jer žena je ženi najbolji prijatelj, ona je ta koja razume, primećuje i naslućuje. Može da prodre u one najskrivenije i najtamnije delove ličnosti, samo zato što ih ona takođe ima, a opet imaće više razumevanja za vaše neprihvatljive i odbačene fantazije.

Jednom kada krenete da skidate lažne slojeve sigurnosti i učmalosti na koje vas je naučila okolina dolazite do onih neadekvatnih i pomalo perverznih delova ženske ličnosti koje bi i Frojda naterale u beg. Tu leži slatki nektar pobede, polako uvođenje u iluziju u kojoj ona želi da živi i prepusti vam se. Tada i samo tada će vam prepustiti svoje usne, bez obzira na društvene norme, na čudne poglede i moguću osudu. Dopustiće vam da čitate iz njene nežnosti, da je prepoznajete u slatkim ugrizima i konačno će prestati da brine… Barem do sledećeg jutra.


Nesi – Hipik pacifista, nerealni optimista kojeg možete pronaći negde između Tirije, Arad Domana, Srednje Zemlje, planete Shili i kancelarije. Prodaće se za dve stvari – crveno vino i crnu čokoladu.

Comments