Od samog početka, nagrada Akademije, poznatija kao Oskar želja je svih glumaca i glumica. Dosta glumaca starijih generacija nije dobilo ovu statuicu i više neće imati priliku da je dobiju, osim možda posthumno. Na listi se nalaze popularni glumci, koji je svako na svoj način zaslužio da baš on odnese kući zlatnu statuu. Mnogi su bili nominovani više puta, u različitim kategorijama i zbog različitih uloga, ali ih je glavna premija uvek zaobišla.

Leonardo DiKaprio (Leonardo DiCaprio)

Iako su mnogi prognozirali da će Leonardo dobiti nominaciju za još jednu fantastičnu izvedbu u “Đangovoj osveti” (Django Unchained), ona je izostala. Mnogi fanovi su začuđeni kako je moguće da Leo nema nijednog Oskara, jer smatraju da njegov talenat to zaslužuje.

Leonardo DiKaprio 1 I Oskar ne dobija...

Mlad je još, možda mu se posreći uskoro

Džon Travolta (John Travolta)

Glumio je u toliko kultnih filmova, da je postao ikona Holivuda. Pokazao je da zna da glumi, peva i pleše. Svejedno, sve te uloge i uspesi nisu bili dovoljni za Akademiju, pa ni Oskara.

Džon Travolta 2 I Oskar ne dobija...

Potvrđen talenat uspehom, iako Oskara još nema

Ijan Makelen (Ian McKellen)

Svima omiljen Magneto ili Gandalf, zavisno šta preferirate. Iako ga mnogo mlađih fanova pamti po tim ulogama, Ijan je svoje znanje i umeće pokazao u mnogim drugim hitovima, dobio druge nagrade, ali je najsjajnija izostala.

Ian MekKellen 3 I Oskar ne dobija...

Gandalf bez zlatne statuice

Gari Oldman (Gary Oldman)

Još jedno veliko ime, kameleon Holivuda koji se snalazi u svakakvim žanrovima. Poznat po ulogama u filmovima o Hari Poteru i Betmenu, mnogo pre toga je dokazao koliko je veliki glumac.

Gari Oldman 4 I Oskar ne dobija...

Uspeh njegovih filmova je dovoljan da ublaži nedostatak Oskara

Ralf Fajns (Ralph Fiennes)

Čak ni klasici poput “Engleskog pacijenta” (The English Patient) i “Šindlerove liste” (Schindler’s List) nisu bili dovoljni za Oskara. Ralf svoju karijeru i dalje gradi na raznovrsnim ulogama, jer nema problema sa različitim žanrovima.

Ralf Fajns 5 I Oskar ne dobija...

Lord Voldemort je i ovaj put gubitnik

Klint Istvud (Clint Eastwood)

Prljavi Hari je još jedan u redu holivudskih glumaca koji su prešli sa glume na režiju, ali u njegovoj bogatoj karijeri nedostaje Oskar. Drugi glumci, koji su glumili u njegovim ostvarenjima dobili su ovu prestižnu nagradu, ali je Klinta zaobišla.

Klint Istvud I Oskar ne dobija...

Oskar nije uvek merilo kvaliteta

Bred Pit (Brad Pitt)

Holivudski šarmer, koji pored lepote poseduje i glumački talenat. Bred je bio nominovan nekoliko puta za nagradu Akademije, ali još uvek je nije dobio. Međutim, to nije uticalo na uspeh njegove karijere i zaradu njegovih filmova.

Bred Pit 7 I Oskar ne dobija...

Neki filmovi su mu povećali popularnost, ali nisu doneli Oskara

Džoni Dep (Johnny Depp)

Pirat. Ludi šeširdžija. Edvard Makazoruki. Diler. Tajni agent. Koga god da zamislite, velika je mogućnost da ga je Džoni glumio. Međutim, iako je omiljen kod publike i njegov talenat je nesporan, kao i zasluge, još uvek nije ovenčan Oskarom.

Džoni Dep 8 I Oskar ne dobija...

U njegovom slučaju, možda bude četvrta sreća

Lijam Nison (Liam Neeson)

Glumac koji je najpoznatiji po svojim ulogama u akcionim filmovima, iako je karijeru obogatio različitim žanrovima. U svojoj dugogodišnjoj karijeri dobio je priznanja za uspehe, ali mu Oskar uporno izmiče.

Lijam Nison 9 I Oskar ne dobija...

Možda mu Sila pomogne sledeći put

Vensan Kasel (Vincent Cassel)

Francuski glumac je poznato ime, kako u Evropi, tako i u Holivudu. Nagrađen mnogim nagradama na evropskim festivalima, Vensan je talenat potvrdio i nominacijama za ulogu u filmu “Crni labud” (Black Swan).

Vinsent Kasel 10 I Oskar ne dobija...

Evropski kvalitet potvrđen i u Americi

Izvori fotografija: tumblr.com, fanpop.com, fanboyz.net


Agneza Janović – komplikovana i tvrdoglava, beznadežno zaljubljena u fiktivne likove. Za sve životne boljke prepisuje ogromnu šolju kafe i čokoladu. Dobra knjiga, dobar film i odlična serija su sitnice koje joj život znače.

 

Comments