Converse u novoj kampanji poziva žene da redefinišu reč “žena”

Pitali smo nutricionistu: Sve što nisi znala o ishrani kada treniraš

#SheRuns21k: Iskreni osvrt na prvi trening devojke koja je do sada trčala samo za autobusom – ponekad!

Novi gradovi čekaju na tebe! Evo gde sve možeš jednostavno da otputuješ ovog proleća!

7 razloga zašto se Sejšeli nalaze na svačijoj “bucket” listi

Destinacija koju moraš da posetiš ukoliko tvoje srce čezne za avanturom života!

6 makeup proizvoda koji se moraju naći u tvom neseseru!

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

Tri saveta za postojani tečni puder

Dok smo mi mirno spavali u svojim domovima, bogovi filmske scene glamurozno su prošetali crvenim tepihom sa ciljem da osvoje godišnje, najprestižnije nagrade američke Akademije filmskih umetnosti (Academy of Motion Picture Arts and Sciences, AMPAS).

Ceremonija dodela Oskara odigrala se u “Kodak Teatru” u Los Anđelesu, a voditelj programa bio je američki glumac, zabavljač i komičar Bili Kristal (Billy Crystal). Ova svečanost okupila je najbolje predstavnike kinematografske industrije i holivudske scene.

U trci za najbolju nagradu – Oskara za najbolji film, ove godine našlo se devet ostvarenja. Zlatne statue pobednicima uručivale su zvezde poput Penelope Kruz (Penelope Cruz), Bredlija Kupera (Bradley Cooper), Dženifer Lopez (Jennifer Lopez), Kameron Dijaz (Cameron Diaz), Toma Kruza (Tom Cruise), Hali Beri (Halle Berry), Toma Henksa (Tom Hanks), Anđeline Žoli (Angelina Jolie), Krisa Roka (Chris Rock) i Eme Stoun (Emma Stone).

Odluka svih članova Akademije, koja broji skoro 6,000 ljudi, sledeća je:

Oskara za najbolji film osvojilo je francusko ostvarenje “Umetnik” (The Artist). Zasićenost modernim i komercijalnim filmovima čini se presudnim, jer se ovim crno-belim, nemim filmom vraćamo u zlatno doba romantičnog Holivuda.

slika 1o I Oskar odlazi u ruke...

Osim glavne nagrade, ovaj film bio je nominovan u 10 kategorija, među kojima se nalaze nagrade za najbolji scenario, režiju, glavnog glumca i sporednu glumicu

Oskar za režiju ide u ruke francuskog režisera Mišela Azanavisijusa (Michel Hazanavicius) i time film “Umetnik” (The Artist) dobija drugu zlatnu statuu.

slika 2o I Oskar odlazi u ruke...

"Ja sam najsrećniji režiser na svetu", izjavio je Azanavisijus držeći Oskara u ruci, "takođe želim da se zahvalim finansijeru, toj ludoj osobi koja je uložila novac u ovaj film"

Oskar za najbolju glavnu glumicu dobila je predivna Meril Strip (Meryl Streep) za briljantnu ulogu britanske premijerke Margaret Tačer (Margaret Thatcher) u drami “Čelična dama” (The Iron Lady). Pomenuta dama i holivudska veteranka u toku svoje karijere bila je 17 puta nominovana za prestižno priznanje, a ovo joj je treći put da ga je osvojila.

slika 3o I Oskar odlazi u ruke...

Meril je u toku karijere dobila dva Oskara: za najbolju sporednu glumicu u drami "Kramer protiv Kramera" i za najbolju glumicu u filmu "Sofijin izbor"

Oskar za najboljeg glavnog glumca otišao je u ruke francuskog glumca Žana Dižardena (Jean Dujardin), koji je svojim šarmom opčinio publiku. Žan nas ulogom zvezde crno-belih filmova, Džordža Valentajna (George Valentin), vodi kroz život umetnika na vrhuncu karijere, koji nespreman da se prilagodi promenama koje je nametnuo dolazak zvučnog filma, gubi smisao svog života i polako propada. Nostalgija za zlatnim danima Holivuda očito je ostvarenje “Umetnik” (The Artist) učinila favoritom 84. dodele Oskara.

slika 4o I Oskar odlazi u ruke...

Briljantni Žan Dižarden je ovom ulogom osvojio i "Zlatnu palmu" Kanskog festivala

Do sledećih nagrada popularne američke Akademije filmskih umetnosti uživajte u filmovima po svom ukusu!


Milica Stankić je student španskog jezika i hispanskih književnosti. Obožava život, svoju porodicu, ljubav, prijatelje i milion sitnih iznenađenja. Veruje da pravi poljubac i iskren osmeh mogu izlečiti i najtežu bol. Jedina reč koju ne podnosi je “laž”, i teško onom ko je slaže. Kune se u Servantesa i smatra ga genijem svih vremena, duboko veruje njegovim rečima: “La pluma es la lengua de la mente” (“Pero je jezik uma”).

Editors choice