Uvek smo doterane i uvek raspoložene za seks i smeh

Da bismo ispunile ova dva primarna uslova za savršenu vezu, neophodno je ispunjenje ostala tri uslova. Lako je da uvek budemo doterane, kad nismo stalno sa svojim partnerom i kad se spremamo za zajedničke trenutke. Znajući da je vreme koje provodimo zajedno dragoceno, oteto od mnogih obaveza, nećemo ga trošiti na gluposti, nego ćemo svom čoveku biti lepe, seksi, raspoložene i radosne, onakve kakve nas je uostalom, upoznao i zavoleo. Sigurno se nije zaljubio gledajući nas kako bauljamo po kući čupave i krmeljive, nadrndane i neraspoložene da reč jednu progovorimo dok ne popijemo duplu kafu i ne isproveravamo poruke na mailu i dneve obaveze u organajzeru. Niti kako se depiliramo ili čučimo sa farbom na glavi, ili izvrćemo garderober i pravimo neviđeni lom, tražeći savršenu kombinaciju u kojoj se dobro osećamo i dobro izgledamo. Servirale smo mu završni produkt naših napora i idealno je da tako i ostane. Barem u najvećem delu naše veze.

Ne viđamo se dovoljno

Odlično! Dokle god imamo osećaj da nam partner nedostaje, dotle ćemo ga biti željne, kao i on nas. Jedva ćemo čekati da se vidimo, da se ispričamo, izgrlimo, utešimo, izmazimo i razmazimo jedno drugo, jer smo jedno drugom utočište od svega ostalog što nas razdvaja. Nikada se nemojte žaliti što se ne viđate dovoljno. Znajte da je to najvažniji sastojak savršene veze!

Pet uslova da vam veza bude savršena Idealna veza: Pet uslova da vam veza bude savršena

Ne spavamo zajedno

Ako živite zajedno, spavajte u odvojenim sobama. Bolje ćete se naspavati i poštedećete jedno drugo prinudne prisnosti. Svako je najkomotniji kad je sam u svom krevetu, a to osećanje komfora i nesputanosti je veoma zdravo i blagotvorno. Hrkanje, različito vreme ustajanja i leganja, svetlo, alarm za buđenje, nemirno spavanje i česti odlasci u kupatilo – svega toga smo pošteđeni ako ne moramo da spavamo zajedno. A ako nemamo prilike da spavamo zajedno, biće nam slatko ponekad. Samo, kad opet ostanemo same u svom krevetu, shvatićemo da smo se tek sad opustile i stvarno odmorile.

Ne radimo zajedno

Svako zanimanje je specifično i ima zahteve koje je potrebno razumeti. I to razumevanje je sasvim dovoljno. Mnogo bolje, nego da provodite vreme na istom poslu i prenosite tenziju nekog kućnog nezadovoljstva na posao i obrnuto. Mnogima je kolektivna atmosfera druga porodica i savršeno su srećni što je tako, jer je individualna ostvarenost na poslu deo povezanosti i funkcionalnosti tima. I nikako ne bi bilo isto da vam je partner šef, ili nedajbože, vi njemu.

Aleksina Đorđević 

 

Comments