Dom treba da bude sigurno, ušuškano mesto koje predstavlja našu zonu opuštanja i zaboravljanja svega što nas muči na poslu, fakultetu, u ljubavi ili društvu – posebno dom devojke koja živi sama u svom idealnom stanu kog će se sećati ceo život kao svoje najmirnije faze tokom koje je mogla da ispolji svoj najautentičniji deo. 

Postoje detalji koji mladu ženu mogu da vrate još malo unazad – u period detinjstva, ubeđena da u svakoj od nas čuči princeza. Dobro, neke od nas i dalje veruju u to, priznaćemo. Zato, hajde da zajedno prođemo kroz najlepša sećanja iz devojačkog doba i uredimo prostor po svojoj meri.

Ideje za ušuškani girly dom – sve što devojka može da poželi

Roze, volim te roze

Naravno da girly vajb pretežno karakteriše roze boja, pa je zato, kako bi se u enterijer uneo dašak ovakve energije, neophodno ubaciti roze sitnice kao što su jastučnice, vaze, rustične zavese od laganih materijala (ako baš insistirate da ne volite da Barbi momenat dominira). 

Vaš devojački raj neka bude na usluzi svima onima koje volite da ugostite, pa neka se i gosti nagledaju roze detalja – što da ne, počnite sa bajkom odmah iz dnevnog boravka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Steph Kaluza (@ohsorented)

Pastelno sa svih strana

Neka vas u vašu malu privatnu bajku uvuku pastelne nijanse, a njih najradije, s obzirom na to da deluju umirujuće, ubacite tamo gde obično ne volimo toliko često da zalazimo. Tako je, u kuhinju. Poznato je da se pastelne boje vrlo lepo kombinuju sa zlatnim elementima, a kuhinja sa fotografije podržava tezu da ako već Vaše Visočanstvo treba da pere posuđe, to mora da radi u ambijentu sa zlatnom slavinom.

A u trpezariji, naravno, još pastelnih momenata jer sklad u prostorijama za pripremu i degustaciju hrane mora da postoji. S tim da ne morate da se opterećujete brojem stolica za stolom jer je opštepoznato da u devojačkom stanu stalno nečeg fali, makar to bila i ta jedna stolica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Steph Kaluza (@ohsorented)

I kad mislite da ima mnogo cveća, nije dovoljno

Šta jedna devojka nalik na princezu najviše voli da dobija na poklon? Pa, cveće, naravno. Zato treba da imate taman onoliko saksijskog cveća da vam je potrebno minimum pola sata dnevno da ga zalijete jer što da ne, naročito ako je stan sa osunčane strane. Onda baš nemate izgovor.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by malinbrostad (@malinbrostad)

Samo ogledala, svuda

Da se podsetite ko je najlepši na svetu, dabome. Jeste da je to u bajci radila zla kraljica, ali šta bi Zlatokosa sa onolikom kosom bez ogledala? Dobar pogled na osobu koja se ogleda nije rezervisan samo za kutak u kom se šminkate, pa verujemo da ne moramo ni da napominjemo kako ogledalo treba staviti u svaku prostoriju u kojoj smatrate da je osvetljenje vrhunsko.

Uz ogledala koja nam služe kao uvod u savršeno kupatilo nalik na mini kućni spa, neka obavezno stoje sveće. Ako imate svećnjak u renesansnom stilu – još bolje.  

I posle led lampi – još led sijalica

Na ušuškanim mestima u stanu treba da postoji nešto što će ih blago osvetliti onda kad nam mir najviše treba i ne želimo jarka svetla. Idealno rešenje prenesite iz kupatila u spavaću sobu, i slobodno malo „preterajte“.

Vaše visočanstvo – mini kućni spa

Budući da devojke dnevno u kupatilu provode minimum sat i po, njemu dajemo poseban relaks akcenat jer ono ujutru predstavlja uvod u naporan dan, a uveče odmor. Kada za kupanje, led lampe, dovoljno površina uz kadu na koje, pored omiljene kupke, soli za kupanje, pilinga i bath bomba, može da stane i čaša za proseko (namig).

Pročitajte i ovo: Trpezariju često zapostavljamo – uz ove savete za uređenje postaće zvezda vašeg doma

Naslovna fotografija: instagram.com/reserve_home

Milana Petković

Comments