Dosadilo vam je da vaša kuhinja i dan danas izgleda isto kao što je izgledala kuhinja vaše bake, sa redom zatvorenih kredenaca iznad sudopere koji su prepuni posuđa i ko zna čega, što vam je i potrebno ili nije? Ili vam je kuhinjski prostor mali i želite da ga učinite funkcionalnijim i prostornijim koliko god je to moguće? Imamo idealno rešenje za vas – Open Space kuhinju.

Ko kaže da vam je u kuhinji potrebno milion stvari i da sve one moraju biti napakovane i sakrivene tako da ih niko ne vidi? Za početak, revidirajte količinu posuđa i potrebnih kuhinjskih preparata i ostavite ono što zaista koristite. Taj toster koji previše greje i ta stara naprsla šolja su dovoljno dugo bili tu, verujte mi. Zatim, napravite taj prvi veliki korak – otarasite se glomaznih, verovatno drvenih, teških i nepraktičnih kredenaca za posuđe. Ili ako baš želite, ostavite jedan od njih, ali ne više od toga! A u nastavku teksta pronađite nekoliko ideja čime možete da ih zamenite.

Jednostavne drvene police u dva ili tri reda

Ukoliko želite minimalističku, ali cozy kuhinju, drvene police duž zida su idealno rešenje. Možete iskoristiti prelakirane drvene daske, koje će ići direktno u zid za ultimativno minimalistički momenat, ali ih možete staviti i na postolja koja im mogu dati zanimljiv i suptilan akcenat. Svaka polica može imati svoju konkretnu namenu, a za dodatni ukras na neku od njih, pored posuđa i kućnih aparata, možete staviti i začinske biljke u saksijama koje kasnije možete iskoristiti pri kuvanju.

Rešetke za posuđe i viseći elementi

Ko kaže da posuđe mora da se suši pored sudopere? Rešetku za posuđe možete okačiti takođe na zid, iznad ili ispod same sudopere, ili u redu sa policama, u zavisnosti od toga kako vam je organizovan prostor. Takođe, metalnu mrežu sa kukicama možete staviti na jedan zid, pa tako rende, otvarači za vino i tiganji mogu da vam budu zakačeni i stoje na otvorenom. Time ćete uštedeti prostor, a ostaviće te utisak pravog “šefa/ice kuhinje”.

View this post on Instagram

Join @makennaheld of @lapeetchfr in Julia Child’s French summer kitchen in two hours with me Live! We’re making brunch. Whether you’re alone this Easter or with loved ones, we just wanted to spend some time with you cooking. Because there isn’t much better these days. Not gonna lie, today has been ROUGH. But I’m still showing up. And I’m going to do so as I am. Why? I mean, seriously, why would I do that to myself? Because I want you to know you can show up too. We don’t need to have it figured out. We don’t need to be okay. Come as you are. Cook. Eat. Create. Cry. Whatever. These are odd times and if I only showed up when I was ok, well, I wouldn’t show up much. Hope I see you there! And if I don’t, have a beautiful Easter with your people. I hope there are pretty eggs and hunts. My dad was always the best at being extra at dying eggs. Miss my parents. Love you all and stay safe! #livemoremagic

A post shared by Beth Kirby | Local Milk (@bethkirby) on

Comments