Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Skupština opštine i Turistička organizacija opštine Alibunar, drugu godinu zaredom, na bazenu sa tremalnom vodom u atraktivnom izletištu Devojački bunar, organizovala je “Igre bez granica Deliblatske peščare”.

Okruženi četinarskom šumom u predivnoj prirodi Deliblatske peščare, pred okupljenim navijačima snage je odmerilo devet mešovitih timova sastavljenih od aktivnih i sportista amatera.

Takmičari su pod budnim okom sportskih sudija svoju spremnost u vodi pokazali u zanimljivim igrama. Ravnopravno su se takmičili mladići i devojke u surfovanju, košarci u vodi, ronjenju, preveslavanju i preplivavanju bazena uz prepreke karakteristične za igre bez granica.

Najspretniji i najbrži bio je tim “Rukometaši” iz Banatskih Karlovaca na čelu sa kapitenom Mladenom Jokićem.

Drugo mesto je osvojio tim “Mačići”, takođe iz Banatskog Karlovca, a treći su bili njihovi sugrađani “Šampioni”.

Igre bez granica Deliblatska peščara1 Igre bez granica Deliblatske peščare

Najbolji takmičari nagrađeni su vrednosnim vaučerima i poklonima sponzora. Nagrade im je uručio gospodin Predrag Belić, predsednik Skupštine opštine Alibunar.

Nakon takmičenja svi učesnici i njihovi najverniji navijači družili su se i slavili pobedu do kasnih večernjih sati.

O termalnim vodama u Deliblatskoj peščari: Deliblatska peščara ili Banatski pesak jedinstvena je peščara u Evropi, a nalazi se u jugoistočnom delu Vojvodine, u južnom Banatu. Ova prostrana oblast površine od oko 300km², proteže se između Dunava i jugozapadnih padina Karpata.

Ovaj spomenik istorije prirode Panonske nizije jedno je od malobrojnih pribežišta za mnoge retke i specifične vrste flore i faune, koje u evropskim i svetskim razmerama predstavljaju prave prirodne dragocenosti. Peščara predstavlja geomorfološki i ekološko-biogeografski fenomen ne samo Panonske nizije, već i čitave Evrope.

Deliblatska peščara je bogata i podzemnim termalnim vodama koje su u izletištu Devojački bunar pronađene na dubini od 600m. U mlazu od 10 litara u sekundi, voda bogata mineralnim supstancama, na površinu izbija pod temperaturom od 25 stepeni Celzijusa.

Dominantan je jod u njenom sastavu, a prema mišljenju medicinskih stručnjaka termalna voda u Deliblatskoj peščari idealna je po svom sastavu za primenu u balneoterapiji.

Igre bez granica Deliblatska peščara Igre bez granica Deliblatske peščare

Editors choice