Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

Skupština opštine i Turistička organizacija opštine Alibunar, drugu godinu zaredom, na bazenu sa tremalnom vodom u atraktivnom izletištu Devojački bunar, organizovala je “Igre bez granica Deliblatske peščare”.

Okruženi četinarskom šumom u predivnoj prirodi Deliblatske peščare, pred okupljenim navijačima snage je odmerilo devet mešovitih timova sastavljenih od aktivnih i sportista amatera.

Takmičari su pod budnim okom sportskih sudija svoju spremnost u vodi pokazali u zanimljivim igrama. Ravnopravno su se takmičili mladići i devojke u surfovanju, košarci u vodi, ronjenju, preveslavanju i preplivavanju bazena uz prepreke karakteristične za igre bez granica.

Najspretniji i najbrži bio je tim “Rukometaši” iz Banatskih Karlovaca na čelu sa kapitenom Mladenom Jokićem.

Drugo mesto je osvojio tim “Mačići”, takođe iz Banatskog Karlovca, a treći su bili njihovi sugrađani “Šampioni”.

Igre bez granica Deliblatska peščara1 Igre bez granica Deliblatske peščare

Najbolji takmičari nagrađeni su vrednosnim vaučerima i poklonima sponzora. Nagrade im je uručio gospodin Predrag Belić, predsednik Skupštine opštine Alibunar.

Nakon takmičenja svi učesnici i njihovi najverniji navijači družili su se i slavili pobedu do kasnih večernjih sati.

O termalnim vodama u Deliblatskoj peščari: Deliblatska peščara ili Banatski pesak jedinstvena je peščara u Evropi, a nalazi se u jugoistočnom delu Vojvodine, u južnom Banatu. Ova prostrana oblast površine od oko 300km², proteže se između Dunava i jugozapadnih padina Karpata.

Ovaj spomenik istorije prirode Panonske nizije jedno je od malobrojnih pribežišta za mnoge retke i specifične vrste flore i faune, koje u evropskim i svetskim razmerama predstavljaju prave prirodne dragocenosti. Peščara predstavlja geomorfološki i ekološko-biogeografski fenomen ne samo Panonske nizije, već i čitave Evrope.

Deliblatska peščara je bogata i podzemnim termalnim vodama koje su u izletištu Devojački bunar pronađene na dubini od 600m. U mlazu od 10 litara u sekundi, voda bogata mineralnim supstancama, na površinu izbija pod temperaturom od 25 stepeni Celzijusa.

Dominantan je jod u njenom sastavu, a prema mišljenju medicinskih stručnjaka termalna voda u Deliblatskoj peščari idealna je po svom sastavu za primenu u balneoterapiji.

Igre bez granica Deliblatska peščara Igre bez granica Deliblatske peščare

Editors choice