Kada bi neko želeo da vas fotografiše u trenucima vaše privatnosti i da zabeleži tu opuštenost, odsutnost koketerije i ogoljenost fasade, vaše lice, telo i ponašanje bez ikakve maske za prikazivanje drugima, da li biste bili spremni na to? Da li biste mogli samo tako da pokupite kosu navrh glave i ne gledajući u ogledalo, da vam ne smeta dok se bavite oko sudopere i šporeta? Da se ne pitate da li u toj smaknutoj trenerci delujete debelo i kako vam se ocrtavaju grudi bez brushaltera i da ne uvučete stomak i isprsite se?

Poziranje zahteva neku pripremu i svako voli da na kraju izgleda lepo, lepše nego u prirodi. Ali svaka od nas dnevno odbacuje svaku sujetu – svlačimo je zajedno sa garderobom za posao, umivamo se da nam lice malo diše posle celodnevne šminke i osećamo se sasvim dobro same sa sobom, u udobnoj kućnoj varijanti. Čak i ako se pojavi neko koga nismo očekivale i pred kim bismo htele lepše da izgledamo, dok smo na svom terenu, nećemo se oko toga mnogo uznemiravati. Naš prostor liči na nas, upija i emituje našu energiju, pa će tako kod nekoga stalno vladati red ili kreativni nered, a kod nekog će periode rusvaja i razbacanosti smenjivati periodi urednosti i organizovanosti.

Kad ih niko ne gleda, žene rade isto ono što svako na svetu radi opušten u svom utočištu, u svom prostoru i svom komforu – poručuju nam šarmantne Saline ilustracije.

Sve ilustracije pogledajte ovde.

Pročitajte još i ovo:

Velike tate malih devojčica: Crteži koji će vas istopiti (GALERIJA)

Dokaz da ljubav zaista čine sitnice! (GALERIJA)

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvori fotografija: www.instagram.com

Aleksina Đorđević

 

 

 

 

 

 

 

Comments