Stručnjaci navode brojne zdravstvene prednosti doživljavanja orgazma, koje su pojačane ukoliko su orgazmi višestruki i slučajeve iz prakse, u kojoj su naišli na žene koje su u stanju da dožive i tridesetak orgazama tokom jednog odnosa. Jačanje imuniteta, ublažavanje anksioznosti i depresije, stvaranje emotivnog blagostanja prednosti su koje su još i veće ukoliko je užitak veći. Što više uživaš, telo proizvodi više hormona sreće i prosto se “podešava na frekvenciju” užitka – sve je lakše opustiti se, prepustiti i dostići brojne orgazme. Seksualni užitak podstiče emocionalno otvaranje i oslobađanje kod žena, pa je razumljivo zašto žene imaju bolji seks i više uživaju u zrelijim godinama, nego u mladosti – kada bolje poznaju sebe i svoje telo i shvataju da su same odgovorne za svoje uživanje.

Stručnjaci navode da mnogo žena sebi jednostavno ne dopušta da se “izgubi” u ekstazi, da se prepusti. One pokušavaju da zadrže kontrolu nad svojim ponašanjem, opterećene predrasudama o tome šta je primereno, kakav utisak ostavljaju i kako pri tom izgledaju, umesto da se predaju i zaborave na sve, osim na ono što se trenutno događa. Seks je kompleksna aktivnost koja zahteva da u njoj potpuno učestvujemo, da se predamo do te mere da se izgubimo i da se ne osećamo zbog toga ugroženo. Ponekad žene prijavljuju da su slobodnije i opuštenije (i zadovoljnije) sa muškarcima koji im ništa ne znače, sa kojima su samo zbog seksa, nego sa onima do kojih im je stalo – a to je inhibirajuće i frustrirajuće stanje, koje je potrebno prevazići.

Preispitaj svoja osećanja

Duboko i intenzivni orgazmi zavise od sposobnosti da se duboko opustiš i potpuno prepustiš intenzitetu uzbuđenja, da ne pokušavaš da ga kontrolišeš , da ne ometaš i ne sabotiraš sebe u doživljavanju i partnera u nastojanju da ti pruži zadovoljstvo. Osim toga, sposobnost višestrukog svšavanja zavisi i od tvoje uverenosti da je to moguće, da ti to možeš. Ne zato što je to neko postignuće, koje zahteva posebnu veštinu (jer nije) nego zato što možeš potpuno da se uživiš u sadašnji trenutak, u kome se odigrava seks i da se bez ikakvog pritiska i napora predaš uživanju. Za takvu otvorenost i predanost, potrebno je da dovedeš svoje misli i emocije u ravnotežu, da se dobro osećaš u svojoj koži, da se dobro osećaš zbog sebe. Promena stava, dovodi do opuštanja i prepuštanja, što dovodi do intenzivnijeg uživanja – a kad jednom shvatiš da možeš sebi da dozvoliš još intenziteta i još užitka i da uopšte ne moraš da prestaneš i da se zaustaviš, jer si kao pristojna žena svršila jednom i dosta ti je, i kad otkriješ da tvog partnera uopšte ne mrzi da ti pruža svaku stimulaciju koja ti je potrebna i da mu izuzetno godi tvoje uživanje – izgradićeš sposobnost doživljavanja višestrukih orgazama.

Comments