Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Kupaći kostimi koje ćemo viđati svuda ovog leta

Kako da sprečiš bore koje nastaju kao posledica stresa?

Najbolji albumi u 2020. (do sada)

Ponekad je odustajanje od ljubavi čin ljubavi – prema sebi

Ljubavni horoskop za jun 2020.

Kako da sabotiraš sabotera u svojoj glavi

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Ideje za doručak po preporuci wellness eksperata

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Svi su vrlo brzo skontali koristi širokih mogućnosti upoznavanja i slobode startovanja koju Fejs pruža. Konzervativni tipovi su u početku izdodavali sve svoje prijatelje, rodbinu, kolege i poznanike, a kad su skontali kako im na Fejsbuku uopšte ne treba isto okruženje kao u realnosti, napravili su profile sa pseudonimima, da bi mogli neometano da dodaju svakoga ko im se svidi. Nekonvencionalni tipovi su odmah shvatili da je najveća prednost Fejsbuka, adovanje potpuno nepoznatih ljudi, koji vam nečim skreću pažnju – lepi su na fotkama, imaju zanimljive komentare, linkuju sadržaje koji vam se dopadaju.

Da ako u Fejsbuk komunikaciji tražite više od lepog lica i ne želite da se smarate sa nekim čiji duh vam se ne dopada, ko vas ne angažuje intelektualno, imate mnogo širi izbor, nego kad izađete u neki provod.

Osim toga, potreba za slobodom i suštinska poligamnost, koju ljudi oklevaju da priznaju, prećutkuju je, a možda je se i stide, dobila je legitiman ventil. Na Fejsbuku možete otvoriti privatno skladište potencijalnih veza. Dozvoljeno je poslati poziv nekome sa komentarom kako dobro izgleda, ili kako mu je zanimljiv profil i povremenim ćaskanjem održavati kontakt. I dozvoljeno je imati neograničen broj ovakvih kontakata. Ko vam dozvoljava? Privatnost. Iako diskutabilna, ona na Fejsu itekako postoji, a zove se inboks i čet.

Imaju li budućnost veze sa Fejsbuka Imaju li budućnost veze sa Fejsbuka

Vaše je samo da sačuvate svoju šifru od ljubomornog partnera. Rizikujete, ali mnogo manje nego sa SMS porukama, koje zaboravljate da obrišete. Urađeno je čak i istraživanje o Fejsbuk romansama, kojim je utvrđeno da oni posvećeni svojim vezama imaju gotovo isti broj flert-čet varijanti, kao i slobodni.

Dakle, ako sumnjate da vaš partner sa nekim ima virtuelnu romansu, nemojte sumnjati. On radi isto što i vi, kad odgovorite smajlijem i nekim dvosmislenim komentarom nekome ko vam upućuje komplimente.

Koliko daleko smo spremni da idemo u razvijanju i realizaciji elektronske komunikacije, zavisi od mnogo faktora, ali u suštini, svi smo spremni da odgovorimo izazovu. Ako ne sada, onda kasnije, kad budemo imali više prostora, što ćemo svojim simpatijama na Fejsu reći sasvim otvoreno. I obećavajuće.

Fejsbuk nije pretnja vezama, samo je odraz onoga što nam treba i što nam prija.

Aleksina Đorđević

Editors choice