Roditelji i kumovi sigurno ne razmišljaju o tome kako da devojčici smisle seksi ime, nego biraju imena koja su u modi, ili imena junakinja iz omiljene literature, a uvek je aktuelno i nasleđivanje nekog lepog porodičnog starinskog imena.

Već neko vreme preovlađuje trend kratkih imena: Maša, Lena, Una, Ana, Anja, Mina, Dunja, Nina, Maja, a sva kratka imena su slatka, a bogami i seksi. Dok ih nose devojčice, slatka su, kad devojčice postanu devojke, onda zvuče baš inspirativno.

zgodna Kaži mi ime da ti kažem da li si seksi

Imena ne rastu sa nama, ali kad imate dugačko ime, onda možete da ga skratite, a posle da ga pustite da opet izraste, da bi u zrelim godinama i starosti imali dostajanstveno ime, koje lepo ide iza titule „baba“. Kristina, Katarina, Aleksandra, Tatjana, Teodora, Milica, Nevena, Jelena, Jovana,Jelisaveta, Valentina, one mogu da nose slatke nadimke kao što su Kaća, Saška, Tanja, Mica, Nena, Jeca, Joka, Seka, Vanja i da se odazivaju na njih prijateljima i rodbini celog života, a za zvanične situacije će imati dično i seriozno ime.

Ako su nadimci, tojest, skraćena imena, u suštini tepanje, imena od milja za dnevnu upotrebu među bližnjima, onda su kratka imena u istom rangu, samo kad pitate Sanju ili Sašu kako joj je pravo ime, ona neće reći da je to Aleksandra, a vama će biti glupo što ste pitali. Pošto su kratka imena već dugo u trendu, više ne možete pretpostaviti da je Maja zapravo Marija, a Maša Marijana, da je Tina verovatno Kristina, a Nada Nadica ili Nadežda.

Comments