Kompanija Imlek je odmah po proglašenju vanrednog stanja organizovala humanitarnu pomoć najugroženijem stanovništvu Srbije. Kamion sa oko 2 tone mleka i mlečnih proizvoda upućen je u Skupštinu grada odakle je distribuirana pomoć za ugrožene u Beogradu. Potom je Imlekov šleper dostavio pomoć od oko 20 tona mleka Kriznom štabu koji je tu donaciju dalje isporučivao opštinama u Srbiji koje su u kritičnom stanju. Iste noći, kompanija Imlek je u saradnji sa gradonačelnikom Sinišom Malim obezbedila 1.700 ćebadi za evakuisano stanovništvo.

U subotu je Imlek, u saradnji sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom, dostavio u Centralnu apoteku Kliničkog centra Srbije donaciju od 5 tona mleka u prahu od koga se pravi oko 50.000 litara mleka neophodnog za decu, trudnice i sve one koji su smešteni u prihvatnim centrima.

IMG 20140516 144722 Imlek kontinuirano šalje pomoć za ugroženo stanovništvo u Srbiji

U nedelju je kompanija Imlek uputila novi kontingent humanitarne pomoći namenjen Šapcu. Šabačkoj kasarni „Cerski junaci“ poslato je 1440 litara UHT mleka, 720 litara čokoladnog mleka i oko 500 kg maslaca, krem sira i kačkavalja.

Zaposleni kompanije Imlek su non stop na terenu i u pripravnosti kako bi što brže osigurali sve količine svojih proizvoda za kojim se ukaže potreba. Kompanija Imlek će kao društveno odgovorna kompanija nastaviti da se odaziva svim apelima nadležnih državnih organa za pomoć stanovništvu ugroženom u nezapamćenih poplavama u našoj zemlji.

Comments