Obično se lipoliza ponavlja u istoj regiji za četiri do šest nedelja ukoliko je to potrebno. Osim gubitka naslaga postiže se i bolja tonizacija kože, stimuliše sinteza novog kolagena i smanjuje izgled “pomorandžine kore”.

Uneti koktel dovešće do blagog zapaljenja masnog tkiva sa pojavom laganog otoka i crvenila koje traje jedan dan, a u narednom periodu otok se polako smanjuje. Rezultat ovoga je destrukcija masnih ćelija i smanjenje masti. U tom periodu lipolize koji traje četiri do šest nedelja potrebno je izbegavati koncentrovane šećere, jer oni koče biološki razgradnju masnoća, ali nije potrebno izgladnjivanje i restriktivni režimi.

Mi savetujemo u početku kombinaciju proteina i povrća, a zatim hrononutriciju “dr Ane Gifing”.

Uz lipolitike kombinujemo i artičoku za ubrzavanje metabolizma, razgradnju masti; L carnitine za ubrzavanje metabolizma, naročito ako postoji i povećana fizička aktivnost; Melilotus za smanjenje otoka i limfnu drenažu; Troxerutin za sintezu oštećenog kolagena u zidu krvnog suda; organski silicijum kao sredstvo za regeneraciju, sintezu zdravog kolagena i tonizaciju kože.

U sve ove kombinacije može se dodati i hijaluron za telo koji dodatno hidrira i ubrzava obnavljanje kože.

Injekciono reoblikovanje tela Injekciono reoblikovanje tela

Sa svega nekoliko ovih tretmana izgled nogu, bokova, stomaka… može se znatno promeniti.

Izuzetne rezultate postižemo i kombinovanjem karboksiterapije. Kidanje fibroznih pregrada oko masnih ćelija koje vuku kožu nadole i daju izgled “pomorandžine kore” nastaje kao posledica svih ovih tretmana, te su oni nezamenljivi u smislu postizanja rezultata i njihove trajnosti.

Ono što je novitet jesu:

– noviji preparati

– dodavanje hijalurona u preparate za telo

– efikasnije i brže dejstvo

– kratko vreme oporavka (svega par sati)

– odlična kombinacija sa karboksiterapijom

– nove tehnike aplikacije


Dr Tamara Maravić, spec.dermatolog, ordinacija Dermanova. Posetite sajt Dermanove

Comments