Balansirate na ivici ponora već neko vreme – znate da ne treba da dozvolite okolnostima da vas gurnu preko te ivice i jasno vam je da se tu ne radi o ljubavi, ako je već dotle došlo (do suočavanja sa ponorom). Nesrećni ste, zarobljeni, poniženi, zapostavljeni, prevareni – sve su to oblici zlostavljanja kome ste izloženi u lošoj, toksičnoj vezi. Izgubili ste samopouzdanje i samopoštovanje i pitate se kako da ih ponovo zadobijete. Pronađite inspiraciju u zabeleženim mislima ovih poznatih osoba – mudre su to rečenice, koje dolaze iz iskustva stečenog u situacijama sličnim onoj u kojoj se vi nalazite.

Cheryl Strayed

“Prava ljubav se slobodno kreće u oba smera. Ne gubite vreme na bilo šta manje od toga.”

Da, ljubav je energija koja kruži, prožima i teče dvosmerno – posle dovoljno saznanja o tome šta ljubav nije, dužna si da u ljubavi tražiš tu jednostavnu istinu.

Oprah Winfrey

“Nemoj ostati u vezi u kojoj ne možeš da budeš ono što jesi.”

Oprah nas podseća da je za svaku individuu najvažnije da ostvari i potvrdi svoju individualnost, a ako te emotivni odnos u tome sputava – onda nešto nije u redu sa tim odnosom.

Lucille Ball

“Voli sebe na prvom mestu, a sve ostalo će se samo dovesti u red.”

Stalno ti svi pričaju i sa svih strana poručuju da je najvažnije da voliš sebe. Krajnje je vreme da ih poslušaš, jer, izgleda da znaju šta pričaju.

Comments