Era u kojoj već neko vreme obitavamo, donela nam je mnoge promene koje, kao i svaka stvar na ovom svetu, ima svoje pozitivne i one negativne strane, te tako i po pitanju raspodele vremena i mesta na kojem se isto troši. Promene su neminovne, pa ukoliko nismo spremni da u bar nekom obliku prigrlimo tekovine sadašnjeg trenutka, preti nam istrebljenje. Uprkos svemu, nije nikakva tajna ili nova mudrost da se život dešava u pokretu, dok je težnja za stagniranjem i nepomičnošću karta za neuspeh. Ono što je, inače, karakteristično za ovo današnje vreme je da je upravo kretanje postalo brže nego ikad, čak toliko da je sva pažnja usmerena upravo na stanje pokreta i njemu se sve podređuje: slobodno vreme, stil života, pa i rad. Stoga, kad je rad u pitanju, i te kako je primetna pojava novih zanimanja od kojih se velika većina obavlja “u hodu” i “na daljinu”. Što se tiče već postojećih zanimanja, našla su se pred prekretnicom, usled koje će evoluirati ili će prosto iščeznuti. Jedan od prvih pokazatelja su između ostalog i načini rada, ali i mesto sa kog se taj rad isporučuje. Tu se otvara mogućnost takozvanog rada od kuće. Shodno tome, i te kako je važno kako će izgledati naša baza za proizvodnju finansijske sigurnosti i opstanka, pa nije naodmet da je uredimo tako, da po nas same, to bude samo još jedan stimulans u sopstvenoj produktivnosti. U to ime, prošvrljali smo Instagram profilima koji već imaju spremne odgovore na ovakva pitanja. Pa, izvolite, “skrolujte” i poradite na rastu svoje produktivnosti, imajući u vidu da je to malo parče kreativnog haosa, okosnica i motor za održavanje sopstvenog doma u domenu njegove materijalizacije. On, dakle, treba da bude produžetak nas samih i u skaladu sa ličnim preferencijama, pa u skladu sa tim, izaberite sebi svoj komadić kreativnog haosa, sa liste koju smo vam pribavili.

Mešanje je odličan izbor 

Nemojte se plašiti da mešate stilove i time ulazite u rizike. Nekada je upravo taj rizik isplativ i može da rezultira uspehom. Baš kao i na ovoj slici, gde je monotonija pisaćeg stola u klasičnom stilu prekinuta živopisnom žutom stolicom savremenih formi.

Arty kutak

Najvažnija stvar kod uređenja prostora bilo koje namene je da se u njemu osećate prijatno. Te stoga, slobodno svoj radni prostor obogatite nekakvom slikom ili fotografijom koja će vam podići raspoloženje svaki put kada bacite pogled na nju. Imajte pritom na umu da su za radni prostor najbolje tople nijanse, jer one umnogome doprinose rastu nivoa koncentracije.

Ključ je u usmerenju pažnje

Skučeni prostori nisu preporučljivi ukoliko se bavite kreativnm poslom jer se smatra da bi to moglo negativno uticati na samu kreativnost. Sa druge strane, ukoliko je vaš posao mehaničke prirode, ovakav pisaći sto bi mogao biti stimulativan.

Lični raj

Pored izbora boja, koji smo već dotakli, važan je i miris koji vlada u radnom prostore. U skladu sa tim, okružite sebe svežim cvećem i mirisnim svećama blagih intenziteta i prijatnih aroma.

Comments