Tačka prosvetljenja

Pre svih stvari vezanih za uređenje radnog prostora, dolazi pitanje svetlosti. Naime, najbolje bi bilo da vaš radni prostor bude izložen što većoj kličini dnevnog svetla. Pored toga, za taj isti prostor, apsolutni #musthave je lampa.

Viktorijanski stil

Efekat čvrstine i stabilnosti koji ostavlja sto od punog drveta neretko zna da baci u vremena opisana u književnim delima o viktorijanskom dobu. Sa druge strane, ono čime je ovo doba manjkalo, jeste transparentnost, koju je moguće nadomestiti određenim detaljima i velikom količinom dnevne svetlosti.

Manje je više

Da je manje ponekad zapravo više, među ostalima, potvrdio je i Šekspir. Dalje, u tom ključu, radni prostor se može osloboditi “tereta” preteranih detalja i raznolikog kolorita u cilju stvaranja “tabula rasa”, kao savršene podloge za ispoljavanje kreativnosti bez ograničenja.

Retro postavka

Ukoliko ste zagovornik retro stila, uz retro komade nameštaja, ovom efektu će najbolje da doprinesu odgovarajuće tapete.

Mrvica glamura

Mermer i zlatni detalji se neretko koriste za stvaranje utiska posebnosti. Kjučna stvar u ovom slučaju je da se plemeniti metali pojavljuju u tankim i finim formama, jednostavnih linija.

Natural look

Biljke, drvo i bakarni detalji u potpunsti oslikavaju forme života koji je u skladu sa prirodom. Vrlo je važno znati da priroda može biti moćan saveznik svakom ko joj se ne suprostavlja i ide joj “uz dlaku”.

Naslovna fotografija: instagram.com/chicbureau

Nevena Vujović

Comments