On te privlači, ali obećala si sebi da te hemija neće (ponovo) gurnuti u zagrljaj nekome kome ne možeš da veruješ i ne možeš da ga poštuješ, jer se kasnije ispostavi da on ne zaslužuje ni poverenje, ni poštovanje. Kako da ga malo bolje upoznaš, pre nego što se upustiš u vezu, pre nego što se razviju osećanja, koja će te sprečiti da ga vidiš realno? Stručnjaci su sastavili instant psiho test, koji možeš sama da sprovedeš i to ležerno, da on ne oseća da ga ispituješ, već da pokazuješ interesovanje za njega i njegov život – a i jeste tako, jer tebe zanima ko je on i kakav je. Odgovori na ova pitanja daće ti grubu skicu njegovog karaktera i vrednosti, a to je dovoljno za početak.

Pitaj ga da opiše svog najboljeg prijatelja

I uopšte, kakvo je njegovo društvo – to je veoma važno. Ako se druži sa kvalitetnim ljudima, verovatno i sam ima šta da ponudi – odanost, podršku i razumevanje, koji se u prijateljstvu podrazumevaju. Ako su njegovi prijatelji osobe koje imaju mnogo problema, slabiji su intelektualno i mentalno, možda su mu takvi potrebni da bi osećao da je bolji od njih, ili on privlači slabije ličnosti kojima je potrebna zaštita i savet – kako god, on ima dosta toga zajedničkog sa njima, odnosno, i sam ima problema sa sobom i pokušava da se izbori, a (specifični) prijateljski odnosi su jedan od načina.

Šta bi uradio kad bi mu devojka zatrudnela?

Kad se pitanje o deci postavi na ovakav način, fundamentalan, izaći će na videlo ono što bi ostalo skriveno da si ga pitala da li voli decu – jer sigurno bi rekao da ih obožava i ispričao nešto o klincima svoje sestre, ili o nekoj porodici koja predstavlja njegov ideal porodičnog života. Međutim, kada se trudnoća postavi kao problem (koji može da se reši na jedan ili drugi način), njegov odgovor će biti zanimljivo čuti.

Comments