Hot topics

Kako su milenijalci i generacija Z učinili da počnemo drugačije da gledamo na modu i trendove

Feel&Taste: Ideja za malo drugačiji vikend u Sloveniji

3 najveće prednosti korišćenja kreditne kartice

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

5 malih rituala za srećniji život by Iva Chu

Kako da pobediš neizvesnost i prevaziđeš strah od budućnosti?

3 styling trika koje žene sa tankom kosom moraju da znaju!

Čista lepota osvaja beauty industriju

#HairHacks: Kako da postigneš savršene #BeachWaves lokne

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

1/2

Najnoviji dokumentarini film Natalie Shirinian o unutrašnjim motivima istražuje intiman odnos između mode i dizajna enterijera.

 

Želela sam da ponudim javnosti portal kao vid pogleda u veoma ekskluzivan svet kroz moju umetničku notu” kaže Natalie Shirinian, režiser Interior Motives, novi dokumentarni film koji istražuje kako moda i dizajn enterijera se poklapaju. Kada počneš da gledaš ovaj film, očekuj da ćeš postati Alisa koja će utonuti u Zemlju čuda. 

Interior Motives je prvi film koji istražuje odnos između odeće koju nosimo i prostora gde ona stoji. Shirinian, koja osim što je režiser je i novinarka, čiji rad je već bio objavljivan u Vogueu, počela je da istražuje kako izgleda proces stvaranja svakog dizajnera. I konkretno, da li su svoju estetiku iz kreiranja odeće primenjivali i na dizajn nameštaja. Nebitno da li je u pitanju tekstil, drugačija forma njihovih proizvoda itd. Od tog momenta se stvorila ideja za ovaj dokumentarac.

Gledati ovaj film stvara utisak da ulaziš u potpuno drugačiji svet – jedan koji je ispunjen bogatim tkaninama i prelepo uređenim životnim prostorom. Kroz dokumentarac, razne figure iz sveta mode i enterijera se spajaju u jedan prelaz između naše lične odeće i doma, što je prisutno još od osamdesetih, kada su dizajneri prvenstveno počeli da kreiraju rasprostranjene linije. Nakon što je Tommy Hilfiger lansirao njegovu dobro poznatu liniju američke sportske opreme, enterijer je bio sledeća organska progresija – “Želeo sam da izgradim jedan način života kroz brend” poručuje nam on u filmu i dodaje “želeo sam da jednostavno dekorišem svoj dom“.

Editors choice