Hot topics

Brze ideje kako da unaprediš svoj zimski stajling

#beautyresolutions: ClearLift & NIR savršena Derma Viva kombinacija za najbolju godinu za tebe i tvoju kožu!

#beautyresolutions: Top 3 beauty proizvoda za blistavu kožu u prazničnoj sezoni – ali i nakon nje!

Savršena vina za savršen ulazak u 2020!

#beautygoals za 2020: Hidrirana i negovana koža i kako je najzad učiniti takvom

Poklon ispod jelke kom će se obradovati svaki pravi #fashionista

8 znakova da te tvoja maca voli + kako da joj uzvratiš

Biljana Tipsarević otkriva koje su boje ove jeseni

#HairHacks: Glam frizura (savršena za sezonu žurki!) za koju su ti potrebne samo dve stvari

#StylishThrowback: Trendovi iz ’90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime

1/2

Najnoviji dokumentarini film Natalie Shirinian o unutrašnjim motivima istražuje intiman odnos između mode i dizajna enterijera.

 

Želela sam da ponudim javnosti portal kao vid pogleda u veoma ekskluzivan svet kroz moju umetničku notu” kaže Natalie Shirinian, režiser Interior Motives, novi dokumentarni film koji istražuje kako moda i dizajn enterijera se poklapaju. Kada počneš da gledaš ovaj film, očekuj da ćeš postati Alisa koja će utonuti u Zemlju čuda. 

Interior Motives je prvi film koji istražuje odnos između odeće koju nosimo i prostora gde ona stoji. Shirinian, koja osim što je režiser je i novinarka, čiji rad je već bio objavljivan u Vogueu, počela je da istražuje kako izgleda proces stvaranja svakog dizajnera. I konkretno, da li su svoju estetiku iz kreiranja odeće primenjivali i na dizajn nameštaja. Nebitno da li je u pitanju tekstil, drugačija forma njihovih proizvoda itd. Od tog momenta se stvorila ideja za ovaj dokumentarac.

Gledati ovaj film stvara utisak da ulaziš u potpuno drugačiji svet – jedan koji je ispunjen bogatim tkaninama i prelepo uređenim životnim prostorom. Kroz dokumentarac, razne figure iz sveta mode i enterijera se spajaju u jedan prelaz između naše lične odeće i doma, što je prisutno još od osamdesetih, kada su dizajneri prvenstveno počeli da kreiraju rasprostranjene linije. Nakon što je Tommy Hilfiger lansirao njegovu dobro poznatu liniju američke sportske opreme, enterijer je bio sledeća organska progresija – “Želeo sam da izgradim jedan način života kroz brend” poručuje nam on u filmu i dodaje “želeo sam da jednostavno dekorišem svoj dom“.

Editors choice