Hot topics

Poštovanjem pravila moguće je doći do željenog izgleda

Stres kao uzrok depresije i anksioznosti: Kako da vratiš ravnotežu u svoj život?

Izdvajamo: Must have komadi sezone + kako da ih stilizuješ

3 zabavne stvari koje ove jeseni možeš da radiš u paru

Anastasija Đurić ti otkriva kako da sama stilizuješ kosu kada nemaš vremena za frizera

Testirali smo: Potrebna ti je nega za svežu i blistavu kožu? Ovaj fluid je savršeno rešenje za tebe!

Moderna umetnost u filmovima Pedra Almodóvara

Beograd postaje sve veći Glovo-grad

Sara Oster ti otkriva jednostavne trikove kako da stilizuješ kosu i tokom leta, a da je ne oštetiš!

U susret letovanju: Stvari koje obavezno treba da imaš u koferu

1/2

Najnoviji dokumentarini film Natalie Shirinian o unutrašnjim motivima istražuje intiman odnos između mode i dizajna enterijera.

 

Želela sam da ponudim javnosti portal kao vid pogleda u veoma ekskluzivan svet kroz moju umetničku notu” kaže Natalie Shirinian, režiser Interior Motives, novi dokumentarni film koji istražuje kako moda i dizajn enterijera se poklapaju. Kada počneš da gledaš ovaj film, očekuj da ćeš postati Alisa koja će utonuti u Zemlju čuda. 

Interior Motives je prvi film koji istražuje odnos između odeće koju nosimo i prostora gde ona stoji. Shirinian, koja osim što je režiser je i novinarka, čiji rad je već bio objavljivan u Vogueu, počela je da istražuje kako izgleda proces stvaranja svakog dizajnera. I konkretno, da li su svoju estetiku iz kreiranja odeće primenjivali i na dizajn nameštaja. Nebitno da li je u pitanju tekstil, drugačija forma njihovih proizvoda itd. Od tog momenta se stvorila ideja za ovaj dokumentarac.

Gledati ovaj film stvara utisak da ulaziš u potpuno drugačiji svet – jedan koji je ispunjen bogatim tkaninama i prelepo uređenim životnim prostorom. Kroz dokumentarac, razne figure iz sveta mode i enterijera se spajaju u jedan prelaz između naše lične odeće i doma, što je prisutno još od osamdesetih, kada su dizajneri prvenstveno počeli da kreiraju rasprostranjene linije. Nakon što je Tommy Hilfiger lansirao njegovu dobro poznatu liniju američke sportske opreme, enterijer je bio sledeća organska progresija – “Želeo sam da izgradim jedan način života kroz brend” poručuje nam on u filmu i dodaje “želeo sam da jednostavno dekorišem svoj dom“.

Editors choice