Ne postoji srećnije i prijatnije mesto na svetu od sopstvenog doma, okruženja koje si sama stvorila, mesta koje je u svakom pogledu tvoja odlika. Prostor u kojem boraviš veći deo tvog života sigurno želiš da bude prostran, komotan, opuštajuć i da kod tebe podstiče uvek dobro raspoloženje. Da bi to postigla, potrebno je da redovno održavaš stanje u njemu, kao i da ga povremeno osvežavaš nekim potrebnim promenama.

Nebitno je da li je u pitanju mala ili ogromna kvadratura, ako praviš ispravne poteze i služiš se određenim pravilima za postizanje opuštajuće atmosfere, i u najmanjoj sobi možeš stvoriti efekat prostranosti. Poznato ti je da više svetlosti i svežine čine prostor prijatnijim i pozitivno utiču na tvoje raspoloženje, pa smo izdvojili nekoliko trikova pomoću kojih ćeš lako moći da stvoriš svoj idealan kutak – oazu ispunjenu čistinom i blistavošću!

Počni sa “izbeljivanjem”

Znaš da bela boja otvara, čini vizuelno proširivanje. Zapravo, bela nije boja već ishod rasipanja svetlosti, a sigurno je baš to ono što želiš u svom domu. Postaraj se da imaš što više belih detalja, dakle nameštaj, tepihe, belo okrečene zidove. Na taj način ćeš dopustiti svetlosti da se konstantno zadržava u prostoru i svojom blistavošću stvara vedriji osećaj.

Koristi mat boje

Efekat mekoće ublažava i postiže nežniji utisak (poput stvari za bebe). Mat boje sadrže u sebi određenu dozu svemoguće bele zbog kojih dobijaju takav završetak, pa je poželjno da i njih uključiš u stvaranje svog idealnog enterijera. I one takođe doprinose vizuelnom proširivanju i svežini.

enterijer 1 #interiordesign: Učini svoj dom svetlijim i prostranijim
Comments