Francesca Mariano

Francesca je jedan od idejnih tvoraca podkasta Chicks in Office koji spada u red najpopularnijih podkasta na internetu, a u njemu neretko govori i o knjigama. Sada kada ima više slobodnog vremena odlučila je da pokrene svoj klub namenjen ljubiteljima pisane reči i svakog meseca predloži neko od novih izdanja koje smatra vrednim pažnje. Za potrebe ovog kluba Francesca ima poseban Instagram highlight pod imenom Book Club u kom svakog meseca predlaže novu knjigu, a diskusija se uglavnom odvija ispod Instagram posta namenjenog u tu svrhu.

Reese Whiterspoon

Jedna od najpoznatijih svetskih glumica već neko vreme vredno radi na svom klubu knjiga koji ima i svoju posebnu Instagram stranicu, ali i čitav poseban sistem vrednovanja knjiga i odavanja pohvala njenim vrednim pratiocima. Svakog meseca Reese bira knjigu u čijem se centru nalazi jedna jaka žena, a osim interakcije putem Instagram stranice, Reese se sa čitaocima druži i na Zoom platformi. Na njenom profilu takođe možete pronaći sve njene omiljene knjige i njihove recenzije.

Oprah Winfrey

Poznata voditeljka celu svoju karijeru posvetila je pomažući drugima i stvarajući jake veze sa svojom publikom, a s obzirom na to da je strastveni čitalac knjiga, nimalo nas ne čudi njena odluka da pokrene svoj klub posvećen knjigama. Na profilu Oprah Book Club svakog meseca deli svoje favorite, diskutuje sa pratiocima o njima, ali i dodeluje posebne ocene i detaljne recenzije knjigama koje su na nju ostavile najveći utisak.

Naslovna fotografija: instagram.com/kaiagerber

Aleksandra Aničić

Comments