Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Mikro trend: Ovaj detalj čini da svaki autfit izgleda super-moderno!

Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Intervju: Aisa Iđiri, japanska pijanistkinja

Intervju: Aisa Iđiri, japanska pijanistkinja

1/3

Mlada i atraktivna japanska pijanistkinja Aisa Iđiri (Aisa Ijiri), koja radi u Londonu, na Kraljevskoj akademiji (Royal Academy), održaće koncert 15. novembra u gradskoj Skupštini. Ona je priznata Stenvej umetnica, pa smo je pitali šta to znači, kako se oseća kao uspešna poslovna žena u muzičkom svetu i još ponešto.

WANNABE MAGAZINE: Šta zapravo znači biti Stenvej umetnica i kako si to postigla? 

AISA IĐIRI: To je velika čast! Viđala sam fotografije najvećih pijanista uramljene u “Steinway Hall of Fame” u Londonu. Rahmanjinov, Rubinštajn, Horovic, Aškenayi, Polini, Argerič (Rachmaninoff, Rubinstein, Horowitz, Ashkenazy, Pollini, Argerich) samo su neki velikani čija će imena, snimci i umetničko nadahnuće živeti večno u istoriji pijanizma. Kada sam pozvana da postanem Steinway Artist, tek sam bila u dvadesetim. Možete zamisliti moje oduševljenje! Oduvek sam volela da sviram na Stenvej klavirima. Volim zvuk, dodir, osećaj i inspiraciju koju mi ti instrumenti donose. Ali sama činjenica da ste Stejnvej umetnik otvara mnoga vrata. Ljudi koje sam upoznala i sa kojima sam radila, gde sam svirala i šta sam sve doživela, celokupni nauk mi je doneo obilje inovacija, razvoj, strast i jačanje volje. A upravo su to posebni “začini” – ključne ideje za projekte. Ne mogu spremiti “moje specijalitete” bez ovih, pravih začina!

MG 0003 Intervju: Aisa Iđiri, japanska pijanistkinja

Kako bi opisala svoju povezanost sa instrumentom – da li ti vladaš klavirom, da li za tebe instrument ima dušu koju treba da osetiš i kakav treba da bude da bi bila potpuno zadovoljna i mogla vrhunski da se izraziš?

Rekla bih da je to kao zaljubljivanje. Svaki instrument ima svoje boje, karakter i način na koji reaguje na mene, na koji mi odgovara. Neki su izazovniji, neki jednostavni, neki me kompletno iznenade i podstaknu. Kao i sa ljudima, naprosto i sa instrumentima nekada samo jednostavno “kliknete”. Zaljubila sam se u nekoliko njih. Wow… To je bio izvanredan osećaj! Mogu samo da sednem, sviram, “potonem” u svet zvuka i živim u čaroliji beskrajne imaginacije i kreacije.

Koje su bile ključne tačke (prekretnice) u tvom razvoju, ko su tvoji uzori i najveći uticaji?

Svi moji učitelji, veliki pijanisti i profesori sa kojima sam radila u Mađarskoj, Poljskoj, Francuskoj, Švedskoj i Londonu su bili izvanredni uzori. Ali posebnu zahvalnost osećam prema prof. Gordon Fergus-Tompsonu (Gordon Fergus-Thompson) sa Royal College of Music koji me je podržavao i ohrabrivao kada sam prelazila veoma nesiguran “most” nakon diplomiranja, a pred započinjanje profesionalne karijere.

527A1932 Aisa Ijiri Intervju: Aisa Iđiri, japanska pijanistkinja

Editors choice