*GIVEAWAY* Proizvodi za negu kože koji su ti neophodni ovog leta

Otkrivamo: Kako da imaš jaku, blistavu i dugu KOSU?

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Intervju: Aisa Iđiri, japanska pijanistkinja

Intervju: Aisa Iđiri, japanska pijanistkinja

1/3

Mlada i atraktivna japanska pijanistkinja Aisa Iđiri (Aisa Ijiri), koja radi u Londonu, na Kraljevskoj akademiji (Royal Academy), održaće koncert 15. novembra u gradskoj Skupštini. Ona je priznata Stenvej umetnica, pa smo je pitali šta to znači, kako se oseća kao uspešna poslovna žena u muzičkom svetu i još ponešto.

WANNABE MAGAZINE: Šta zapravo znači biti Stenvej umetnica i kako si to postigla? 

AISA IĐIRI: To je velika čast! Viđala sam fotografije najvećih pijanista uramljene u “Steinway Hall of Fame” u Londonu. Rahmanjinov, Rubinštajn, Horovic, Aškenayi, Polini, Argerič (Rachmaninoff, Rubinstein, Horowitz, Ashkenazy, Pollini, Argerich) samo su neki velikani čija će imena, snimci i umetničko nadahnuće živeti večno u istoriji pijanizma. Kada sam pozvana da postanem Steinway Artist, tek sam bila u dvadesetim. Možete zamisliti moje oduševljenje! Oduvek sam volela da sviram na Stenvej klavirima. Volim zvuk, dodir, osećaj i inspiraciju koju mi ti instrumenti donose. Ali sama činjenica da ste Stejnvej umetnik otvara mnoga vrata. Ljudi koje sam upoznala i sa kojima sam radila, gde sam svirala i šta sam sve doživela, celokupni nauk mi je doneo obilje inovacija, razvoj, strast i jačanje volje. A upravo su to posebni “začini” – ključne ideje za projekte. Ne mogu spremiti “moje specijalitete” bez ovih, pravih začina!

MG 0003 Intervju: Aisa Iđiri, japanska pijanistkinja

Kako bi opisala svoju povezanost sa instrumentom – da li ti vladaš klavirom, da li za tebe instrument ima dušu koju treba da osetiš i kakav treba da bude da bi bila potpuno zadovoljna i mogla vrhunski da se izraziš?

Rekla bih da je to kao zaljubljivanje. Svaki instrument ima svoje boje, karakter i način na koji reaguje na mene, na koji mi odgovara. Neki su izazovniji, neki jednostavni, neki me kompletno iznenade i podstaknu. Kao i sa ljudima, naprosto i sa instrumentima nekada samo jednostavno “kliknete”. Zaljubila sam se u nekoliko njih. Wow… To je bio izvanredan osećaj! Mogu samo da sednem, sviram, “potonem” u svet zvuka i živim u čaroliji beskrajne imaginacije i kreacije.

Koje su bile ključne tačke (prekretnice) u tvom razvoju, ko su tvoji uzori i najveći uticaji?

Svi moji učitelji, veliki pijanisti i profesori sa kojima sam radila u Mađarskoj, Poljskoj, Francuskoj, Švedskoj i Londonu su bili izvanredni uzori. Ali posebnu zahvalnost osećam prema prof. Gordon Fergus-Tompsonu (Gordon Fergus-Thompson) sa Royal College of Music koji me je podržavao i ohrabrivao kada sam prelazila veoma nesiguran “most” nakon diplomiranja, a pred započinjanje profesionalne karijere.

527A1932 Aisa Ijiri Intervju: Aisa Iđiri, japanska pijanistkinja

Editors choice