Kada bi trebalo da odaberu svoju “profesiju iz snova”, mnogi bi stavili organizaciju putovanja na prvo mesto svoje liste. Ipak, malo kome pođe za rukom da svoj san i ostvari. Jedna od onih koji su u tome uspeli je Ana Petrović, koja je kao pasionirani ljubitelj putovanja odlučila da joj to postane i posao. Tako je uz pomoć Nevene Rađen, pokrenula turističku agenciju “Travel Boutique“. Da bi se izdvojila među već postojećim konkurentima, odlučila je da klijentima nudi personalizovana putovanja, tako da sami biraju vreme polaska, dužinu trajanja, destinaciju i slično. Zahvaljujući uspehu koji je do sada postigla, bila je nominovana za nagradu “Žena zmaj“, a kako je do toga došla otkrila je u intervjuu za naš magazin.

Ana Petrovic i Nevena Travel Butique Wannabe magazine intervju 3 Wannabe intervju: Ana Petrović, vlasnica agencije Travel Boutique

WANNABE MAGAZINE: Kako ste došli na ideju da u ponudu svoje agencije uključite mogućnost da klijent sam isplanira putovanje?

ANA PETROVIĆ: Onog trenutka kada sam shvatila da moram da ponudim klijentima nešto novo i drugačije. U to vreme u Srbiji samo je nekoliko agencija, pored standardnih aranžmana, nudilo individualna putovanja. Bila sam sigurna da će pravi model za uspešno poslovanje biti ako se fokusiram isključivo na individualan tip ponuda. Moja prednost je bila u tome što sam u ovaj poduhvat ušla iz ugla klijenta i nekog ko iza sebe već ima hiljade pređenih kilometara kao putnik, te upravo ta iskustva i znanja su bila moj “tajni sastojak” za uspeh. Početkom marta 2010. godine je sve počelo, a to što se obim posla svakodnevno povećava i što iz godine u godinu pristižu priznanja, samo je pokazatelj da sam izabrala pravi put.

Koliko su vam u poslu pomogla iskustva sa vaših ličnih putovanja?

Od trenutka kada su me roditelji prvi put pustili samu na put sa drugaricama, sav svoj džeparac, a kasnije i sopstvenu zaradu, trošila sam na otkrivanje novih destinacija. Oduvek sam volela da putujem i nikada se nisam vezivala za jedno mesto, već sam stalno želela da otkrivam nove idealne prilike za letovanja i zimovanja, pa sam tako do danas obišla 35 zemalja sveta. Da nije bilo tolike strastvene želje da putujem i istražujem druge krajeve, verovatno ne bih ni došla na ideju da otvorim turističku agenciju. Danas, u radu sa klijentima, pokušavam da im prenesem svoja iskustva, da ih usmerim i posavetujem, ali i da im pomognem kako bi imali svoje putovanje iz snova.

Comments