Iako je krenula put medicine, slučajno ili sudbinski, otkrila je da je ipak dizajn njena ljubav. Kao mesto na kome će se ostvarti sve svoje snove kada je u pitanju ovaj posao, istakao se Univerzitet Metropolitan. O svim prednostima studiranja na ovom fakultetu, ali i svojim prvim dizajnerskim koracima i izazovima govori studentkinja modnog dizajna Anja Plemić.

WANNABE MAGAZINE: Završila si medicinsku školu, a onda upisala Modni dizajn na Univerzitetu Metropolitan. Otkud takva drastična promena profesije? Kada si otkrila da je u stvari dizajn tvoja ljubav?

ANJA PLEMIĆ: U srednjoj medicinkoj školi stekla sam dosta znanja što se tiče profesionalne šminke, body art-a i realističkog prikaza stanja i povreda unutar organizacije “Crveni krst Zemun”.

Da li kao slučajnost ili sudbina, pozvana sam da šminkam devojku na otvaranju revije mladih dizajnera Više tekstilne škole. Osim šminke, uradila sam i kreaciju koja je bila najefektnija na toj reviji. To mi je ulilo jako mnogo samopouzdanja i osećala sam se konačno ispunjeno u poslovnom smislu, tako da sam smatrala da je to neki znak.

Nakon 3 godine od te revije, ovog meseca učestvovala sam na reviji B FUTURE u organizaciji Belgrade fashion week-a zajedno sa tim dizajnerima više škole. To je definitivno znak da sam krenula u pravom smeru.

Anja Plemić1 Intervju: Anja Plemić, studentkinja modnog dizajna na Univerzitetu Metropolitan

Zašto je baš Univerzitet Metropolitan bio tvoj izbor? Šta te je u njegovom programu najviše privuklo u odnosu na druge umetničke fakultete?

Ugledala sam prezentaciju studentkinja modnog dizajna u klasi Ane Vasiljević Univerziteta Metropolitan na 33. Beogradskoj nedelji mode. Tada sam shvatila da želim da budem student istog. Prezentacija je bila ambijentalnog tipa, unutar projekta papirnih haljina. Sve je izgledalo efektno i na svetskom nivou, tako da sam odmah znala da ću uspeti da se snađem na ovom fakultetu i sa svojom klasom da imam još veće uspehe, što se pokazalo kao tačno.

Šta ti se najviše dopada u načinu studiranja na Univerzitetu Metropolitan?

Najviše mi se sviđa što smo već tokom studiranja sposobni da sami realizujemo svoju ideju od početnog do završnog stadijuma. Svestrani, kako predmeti, tako i profesori koji bude u nama želju za radom i uspehom.

Digitalne skice Intervju: Anja Plemić, studentkinja modnog dizajna na Univerzitetu Metropolitan

Koliko prilika Univerzitet Metropolitan pruža studentima da svoje kreacije prezentuju pred publikom? Smatraš li da stičete dovoljno praktičnog znanja tokom studija?

Upravo tako, predmeti su tako koncipirani da već tokom školovanja možemo da obrađujemo tekstil stečenim tehnikama, krojiti i realizovati svoju ideju, napraviti stajling za isti, pa čak i uraditi editorijal, fotografisati i obraditi fotografije, našminkati modela, i naravno pre svega osmisliti unikatan komad na svetskom nivou koji ćemo kasnije i prodati, ali eto, taj deo mene konketno čeka na poslednjoj godini studiranja.

Izlaganja Intervju: Anja Plemić, studentkinja modnog dizajna na Univerzitetu Metropolitan
Comments