U “moru” onih koji su pošli putem komercijalnog stvaranja medijskog sadržaja, naišli smo na jednu veoma mladu ženu koja je uspela u tome da stvori nešto što izlazi iz okvira očekivanog i poželjnog od strane većine, Svesna da ne stvara nešto što će biti planetarno popularno, ali svesna toga da će uvek imati publiku na koju može kulturološki i obrazovno da utiče, Anja Vučetić je stvorila emisiju koju uspešno vodi već više od godinu dana. “Inspiracija“, kako se emisija zove, čini deo njenog života, a o svemu što je inspiriše i pokreće, kao i drugim zanimanjama kojima se bavi, Anja nam je pričala u zaista zanimljivom intervjuu koji vam sada i predstavljamo.

WANNABE MAGAZINE: Anja, po struci si diplomirani ekonomista, međutim, trenutna profesionalna angažovanja te u najvećoj meri vezuju za medije. Odakle ljubav i želja za rad u medijima?

ANJA VUČETIĆ: Nakon završene Gimnazije, bila sam jedna od onih koja je imala dilemu pri odabiru fakulteta iz razloga što me je dosta toga interesovalo. Moj izbor, Fakultet za ekonomiju, finansije i administraciju, iznenadio je mnoge. Oduvek sam bila, što bi se reklo, društvenjak. Prva u Beogradu na takmičenjima iz srpskog i francuskog jezika, i danas obožavam istoriju i umetnost. Roditelji su me od malena usmeravali na najrazličitije aktivnosti, glumu, balet, a ja sam se najviše pronalazila i zadržavala na svojim hobijima koji imaju veze sa javnim nastupom. Otud moje današnje zanimanje ne čudi one koji me poznaju.

Anja Vucetic 4 Intervju: Anja Vučetić, TV lice

Kada je bilo i kakvo tvoje prvo medijsko iskustvo? Šta je ono što te danas najviše seća na taj trenutak?

To je bilo jako davno, UMS škola za talente. Za taj period me vezuju zaista najlepše uspomene, upoznala sam se sa medijima i javnim nastupom kroz igru. Nešto kasnije, pred kraj Gimnazije, usledila je škola novinarstva Olivere Jovićević i Nataše Miljković, Balkan media tim, u kojoj sam imala prilike da učim od sjajnih novinara, vrlo školski.

Danas si autor i voditelj emisije “Inspiracija”. Šta je tebe inspirisalo da osmisliš koncept ove emisije?

Mislim da je javnost postala prezasićena tabloidnim formama i senzacijama. Danas nije dovoljno samo videti nešto, morate osetiti i doživeti iskustveno. Pošla sam od sebe i poželela da kombinujem aktuelne teme mlađe populacije sa posebnim osvrtom na društveno odgovorne kampanje i evergreen teme prihvatljive starijoj populaciji. “Inspiracija” se emituje već skoro godinu dana, a utisci gledalaca i saradnika su zaista ohrabrujući.

Comments