Hot topics

Brze ideje kako da unaprediš svoj zimski stajling

#beautyresolutions: ClearLift & NIR savršena Derma Viva kombinacija za najbolju godinu za tebe i tvoju kožu!

#beautyresolutions: Top 3 beauty proizvoda za blistavu kožu u prazničnoj sezoni – ali i nakon nje!

Savršena vina za savršen ulazak u 2020!

#beautygoals za 2020: Hidrirana i negovana koža i kako je najzad učiniti takvom

Poklon ispod jelke kom će se obradovati svaki pravi #fashionista

8 znakova da te tvoja maca voli + kako da joj uzvratiš

Biljana Tipsarević otkriva koje su boje ove jeseni

#HairHacks: Glam frizura (savršena za sezonu žurki!) za koju su ti potrebne samo dve stvari

#StylishThrowback: Trendovi iz ’90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime

1/3

VIDIQ je novi bend na našoj pop-rok sceni, bend koji je originalan i drugačiji, bend koji nam je definitivno falio! Čine ga vrlo dobro poznata muzička imena – Milan Stanković (gitara i vokal) poznat po svom radu u plesnoj muzici, kroz njegov projekat SevdahBABY, zatim Milen Zlatanović Zmo (bas), basista jednog od najznačajnijih srpskih pop-rok sastava Negativ i Andreja Jovanović (bubanj), poznat po svom radu u kaver bendu Coolares, ali i kao muzički producent bendova poput Kanda Kodža i Nebojša, E-Play. Spremi se za future rock zvuk uz koji ćeš prosto morati da đuskaš jer ovi iskusni momci i te kako znaju šta rade!

WANNABE MAGAZINE: VIDIQ grupu već predstavljaju kao “supergrupu” budući da se sastoji od tri veoma iskusna člana. Kako ste došli na ideju da se udružite? Da li je to došlo krajnje vreme da se na našoj muzičkoj sceni nešto promeni?

MILAN: Pa, moram priznati da smo prilično ambiciozni, jer smo svi već dosta dugo u ovoj priči i uglavnom poznajemo dobre i loše strane ovog posla. I da, shvatamo ga kao posao, što je nažalost i dalje retkost na našoj rokenrol sceni. Spojila nas je upravo ta želja da spojimo naša iskustva i činjenicu da se dugo vremena poznajemo i radimo zajedno. Nas trojica smo zapravo bili instrumentalni deo SevdahBABY Live benda i svirali smo zajedno od 2012. godine. Kada sam odlučio da SevdahBABY opet postane moj solo projekat, poželeo sam da se konačno posvetim razradi mnogih gitarskih ideja koje su se nakupile kroz godine, a koje nisam uspevao da uklopim u SevdahBABY zvuk. A onda se jedne noći, 12. jula 2017. godine, znamo i tačan datum (smeh), desilo da su me Andreja i Zmo pitali kada pravimo bend samo nas trojica! I desila se magija (smeh)!

VIDIQ je moderna, future-rock grupa. Recite nam nešto više o ovom pravcu. Zvuči zaista moćno!

MILAN: Andreja (bubnjar) je dao još jedno možda brutalnije objašnjenje našeg zvuka – “rokenrol na steroidima”. Odlučili smo se za ovaj finiji izraz “future”, ali poenta je ta – tu su osnovni sastojci – gitara, bubanj i bas, sa dodatkom elektronskih semplova, efekata na glasu, sirena, lasera. Sva trojica smo svesni da je 21. vek i da je neophodno podići rokenrol zvuk na viši nivo.

“Hotel Yugoslavia” je vaš prvi singl. Da li ste zadovoljni dosadašnjim reakcijama publike? Kakva su vaša očekivanja od celog EP-a koji izlazi na jesen?

MILAN: Evo prošlo je tek nedelju dana od objavljivanja singla i stvari su već počele da se dešavaju – neki korisnici na Instagramu se već raspituju kada objavljujemo ceo EP, neke televizije i portali (poput vašeg (smeh)) se već interesuju za bend, tako da smo zadovoljni početkom. Prave stvari nas čekaju tek na jesen, kada ćemo imati i spot za “Hotel Yugoslavia”.

VIDIQ Hotel Yugoslavia radio e1530084953927 Intervju: Bend VIDIQ o rokenrolu, budućnosti muzike i važnosti mira u kreativnom radu

Editors choice