#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ako si čula za “hygge”, obožavaćeš “fika” koncept: Skandinavski način pravljenja pauze za kafu

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Intervju: Danijela Mitrović, studentkinja modnog i grafičkog dizajna na Univerzitetu Metropolitan

Intervju: Danijela Mitrović, studentkinja modnog i grafičkog dizajna na Univerzitetu Metropolitan

1/2

Danijela Mitrović je studentkinja modnog i grafičkog dizajna na Univerzitetu Metropolitan, koja sa samo 22 godine već iza sebe ima bogato iskustvo u vidu učešća na brojnim izložbama, revijama, saradnje sa poznatim magazinima… Koliko ima sličnosti između modnog i grafičkog dizajna, ali i koje su prednosti studiranja ovih oblasti baš na Univerzitetu Metroplolitan, otkriva nam ova mlada umetnica.

WANNABE MAGAZINE: Na Univerzitetu Metropolitan studiraš grafički i modni dizajn. Kako si odlučila da baš dizajn bude tvoje zanimanje?

DANIJELA MITROVIĆ: Oduvek sam bila jako zainteresovana za sve oblasti dizajna i umetnosti. Još od malena sam maštala o tome da jednog dana postanem modni dizajner i još tada sam imala svoju svesku u kojoj su se nalazile moje kreacije i ideje. Znala sam da Ću se baviti nekim oblikom dizajna kad porastem. Jako mi je pomogao i izborni predmet koji sam imala u gimnaziji: Umetnost i vizuelna komunikacija u okviru koga sam sve četiri godine učila kako o istoriji umetnosti tako i o praktičnom radu u raznim oblastima dizajna. Zahvaljujući tome sam znala za koju oblast (ili oblasti) dizajna da se odlučim.

IMG 2340 Intervju: Danijela Mitrović, studentkinja modnog i grafičkog dizajna na Univerzitetu Metropolitan

Šta je ono što te više ispunjava i inspiriše – grafički ili modni dizajn? Koliko su ove dve oblasti zapravo slične?

Ne bih mogla da odvojim jedno od drugog, podjednako me ispunjavaju i inspirišu, zbog toga sam se i odlučila da upišem oba smera – nisam mogla da izaberem samo jedan. Modni dizajn čini veliki deo mog grafičkog dizajna i grafički dizajn čini veliki deo mog modnog dizajna. Jedna ilustracija može da se interpretira u odevni predmet koji može da se interpretira u animaciju ili video formu. Jedno drugo savršeno dopunjuju.

Mislim da su sve oblasti dizajna vrlo slične, važe ista osnovna pravila i svi potiču od iste osnove. Zbog toga mislim da je jako dobro što sva tri smera na Fakultetu digitalnih umetnosti (modni dizajn, grafički dizajn i dizajn interaktivnih medija) imaju dosta zajedničkih predmeta u prvoj godini studiranja da bi svi stekli odlično osnovno znanje o dizajnu i umetnosti bez koga ne bi mogli da napreduju u svojoj karijeri.

0a93be36447367.571d26f67fb27 Intervju: Danijela Mitrović, studentkinja modnog i grafičkog dizajna na Univerzitetu Metropolitan

Zašto je baš Univerzitet Metropolitan bio tvoj izbor kada je fakultet u pitanju? Šta ti se najviše dopada u načinu studiranja na ovom fakultetu?

Pored programa smerova za koje sam se zainteresovala, jako mi se dopala atmosfera na fakultetu. Mislim da je vrlo bitno da se student oseća prijatno i dobrodošlo na fakultet. Svi zaposleni na fakultetu su jako ljubazni i spremni su da pomognu studentu u bilo kom trenutku.

Najviše mi se dopala mogućnost studiranja na daljinu. S obzirom na to da dolazim iz Crne Gore i uz to još studiram dva smera, nisam bila u mogućnosti da prisustvujem svim predavanjima pa su Internet studije bile pravi izbor za mene. Na e-learning sistemu se nalaze predavanja, vežbe i forumi koji stoje na raspologanju kako Internet tako i tradicionalnim studentima.

6b618936447367.571d26f675755 Intervju: Danijela Mitrović, studentkinja modnog i grafičkog dizajna na Univerzitetu Metropolitan

Za umetnike je jako važno praktično iskustvo, čak možda i više nego teorijsko znajnje. Ti iza sebe imaš bogato iskustvo u vidu učešća na izložbama, revijama, saradnje sa poznatim magazinima… Šta je ono na šta si najponosnija?

Mogu reći da sam na sve jednako ponosna. Moje prvo učešće na Belgrade i Serbian Fashion Week-u, kao i na BAFE-u će mi zauvek ostati u najlepšem sećanju, kao i saradnja koju sam ostvarila sa ELLE magazinom. Izuzetno sam ponosna na avangardni komad koji sam uradila za izložbu “Let it Flow” za Belgrade Fashion Week. U njega je uloženo mnogo vremena, truda i pažnje. Takođe sam jako ponosna što je moj omiljeni modni magazin ELLE prepoznao potencijal u meni i jako sam zahvalna na iskustvu i prilikama koje sam tamo dobila. Uopšte saradnja sa Adria Mediom mi jako puno znači.

snimanje za elle Intervju: Danijela Mitrović, studentkinja modnog i grafičkog dizajna na Univerzitetu Metropolitan

Editors choice