Gotovo nijedan TV program, sportsko ili modno dešavanje, sajam, korporativna proslava, pa čak i festival kakav je EXIT, ne može da prođe bez njih – Chameleon Rental tima koji se svaki put pobrine za to da napravi događaj za pamćenje! Koliko je tehnika, a naročito rasveta važna za bilo koje dešavanje koje na publiku treba da ostavi utisak i kako se dolazi do tog “wow” efekta, otkrio nam je COO Chameleon Rental-aDragan Rajčin.

2Bernard Bodo Intervju: Dragan Rajčin, COO Chameleon Rental, o tome kako nastaje događaj za pamćenje

WANNABE MAGAZINE: Kako je nastao Chameleon Rental i šta je ono čime se bavite?

DRAGAN RAJČIN: Chameleon rental je nastao kao odgovor na prazninu koja je te davne 1999. godine postojala u ponudi tehnike, a pre svega rasvete. Vremenom je od male firme sa svega nekoliko uređaja nastala kompanija koja u svojoj ponudi ima najsavremeniju opremu namenjenu realizaciji svih vrsta događaja koji zahtevaju vrhunsko ozvučenje, rasvetu, led ekrane, energetiku, binske i aluminijumske konstrukcije. Osim rentala na dnevnom nivou, bavimo se izradom idejnih rešenja produkcije i 3D modelovanjem koje je u poslednje vreme u samom vrhu zahteva klijenata.

Zašto Chameleon? Ima li neke simbolike u tom nazivu?

Naravno da ima. S obzirom na to da se kompanija u početku bavila isključivo profesionalnom rasvetom, naziv Chameleon se sam nametnuo zbog sposobnosti ove fascinantne životinje da menja boju svog tela u zavisnosti od okruženja u kojem se nalazi i da pomera oči u svim pravcima što umnogome podseća na inteligentnu rasvetu koja je i bila u osnovi delatnosti u tom trenutku.

Imam osećaj da sam vam sada ispričao legendu (smeh)!

06 GREEN LOVE Intervju: Dragan Rajčin, COO Chameleon Rental, o tome kako nastaje događaj za pamćenje

Kome su sve namenjene vaše usluge?

Moglo bi se reći svima kojima je potrebna tehnika za realizaciju događaja bilo koje vrste. Ako se krećete po festivalima i koncertima, sigurno ćete sresti naše tehničare, videti i čuti našu tehniku. Pored toga sveprisutni smo u proizvodnji TV programa, na sportskim i modnim događajima, sajmovima, korporativnim proslavama i drugim dešavanjima. Naše usluge su namenjene svima koji od tehnike očekuju vrhunski kvalitet i nesvakidašnje rešenje, onima koji u dizajnu bine vide umetnost, a ne običnu “kocku”.

Koji su najveći ili najvažniji projekti kojima ste se do sada bavili?

Svaki projekat je dovoljno velik i važan, a delimo ih na manje ili više zahtevne, na one u toku kojih smo se naspavali malo ili ni malo. Od prve godine smo prisutni na EXIT festivalu, već nekoliko godina opremamo SZIN Party Arenu, najstarijeg festivala u Mađarskoj. Sarađujemo sa kompanijama kao što su ComTrade, CocaCola, NIS, MadHead, United Group, kao i sa brojnim agencijama u zemlji i inostranstvu, a dolazak većine svetskih DJ-eva ne prolazi bez naše produkcije.

03 NSNS EXIT Intervju: Dragan Rajčin, COO Chameleon Rental, o tome kako nastaje događaj za pamćenje

Kakvo je vaše iskustvo sa klijentima – ima li dovoljno profesionalnosti i ozbiljnosti u poslovanju u Srbiji?

Kod mnogih klijenata ima. Veliki broj njih radi jako dobro i savesno svoj posao, dok kod onih drugih nedostatak prevazilazimo većim angažovanjem našeg tima koji stoji iza projekta. Trudimo se da, bez obzira na okolnosti, klijent dobije maksimalno. Kada se sve dobro završi i svi budu zadovoljni lako se zaborave sitne, usputne prepreke.

Kako je protekla saradnja sa WANNABE MAGAZINE-om, prilikom organizovanja njihovog velikog iventa WANNABE DIGITAL AWARDS?

Mnogo pozitivne energije, odlična atmosfera u toku priprema i same montaže, a na kraju smo dobili produkciju i događaj na svetskom nivou. Malo je projekata koji ostave toliko dobar utisak da se o njima priča i mesecima posle. Mislim da je WDA postavio domaći zadatak, pre svega nama koji smo učestvovali u realizaciji jer nekada je najteže nadmašiti sebe.

01 WDA 2018 Intervju: Dragan Rajčin, COO Chameleon Rental, o tome kako nastaje događaj za pamćenje
Comments