Dragana Čučković je sa samo dvadeset godina odlučila da studije dizajna završi u “modnoj meki” Italiji. Tada se preselila u Milano, gde i danas živi, a svoj kreatorski put je započela dizajniranjem venčanica. U međuvremenu, njena “modna opsesija” su postale cipele, pa se zato posvetila njihovoj izradi i do danas napravila četiri kolekcije. Dok radi na petoj, za naš magazin nam je pričala o svojoj karijeri, inspiraciji i naravno cipelama.

Nikki nude obuca Wannabe intervju: Dragana Čučković, dizajnerka obuće

Kolekica jesen-zima 2015/2016

WANNABE MAGAZINE: Kako su cipele postale vaš predmet interesovanja kao dizajnera?

DRAGANA ČUČKOVIĆ: Krenula sam u tu avanturu zahvaljujući mojoj sestri sa kojom radim zajedno. Nije joj trebalo puno da me nagovori, pre svega zato što obožavam cipele i zato što mislim da znam šta žene vole, kad je u pitanju obuća.

Zašto ste prestali da kreirate venčanice?

Jedan od faktora je bio momenat krize u Italiji kada je taj sektor pretrpeo dosta u tom periodu. Najviše zbog želje za promenom i nečim novim, došla sam do jednog momenta gde nisam videla mnogo prilika za napredak. Zbog toga mi je ponuda da radim nešto novo u tom momentu, sasvim prijala. U svakom slučaju, venčanice će ostati moja velika ljubav kao i visoka moda uostalom. Priznajem da sam neko vreme patila kad sam prestala da se bavim tim poslom.

Comments