Kada se na Internetu pojavio snimak u kome model Filip Timotijević za svega 29 sekundi zauzme čak 25 različitih poza, svi su se zapitali: “Ko je ovaj momak?!” Domaći, ali mnogo više svetski mediji odmah su počeli da pišu o njemu, a tim povodom smo sa Filipom razgovarali o tome koliko mu slava prija, ali i o tome kako se jedan ljubitelj biologije našao i snašao u svetu mode.

WANNABE MAGAZINE: Osim što si model, takođe si i student biologije što je mnogima neobičan spoj. Kako si odlučio da uporedo sa prirodnim naukama kreneš put ovakvog kreativnog zanimanja?

FILIP TIMOTIJEVIĆ: Još u srednjoj školi sam imao veliku strast prema biologiji, koju sam odlučio da upišem nakon završetka srednje škole. Ceo život sam se profesionalno bavio plesom zbog čega mi poziranje verovatno i ide od ruke. Godine 2012. sam sa svojom plesnom grupom nastupao u TV emisiji “Ja Imam Talenat” u kojoj me je u polufinalnom krugu primetio u to vreme moj budući agent Marko Nikolić iz Modne Agencije Fox. Pozvao me je i nakon toga je krenula moja dugogodišnja saradnja sa agencijom Fox.

filip timotijevic 1 Filip Timotijević, model

Za kratko vreme postao si prava Internet senzacija zahvaljujući videu u kome za svega 29 sekundi zauzmeš čak 25 poza. Otkud ideja, da ne kažemo sposobnosti, za ovako nešto?

Nakon dugogodišnjeg rada i slikanja mnogih kataloga, iskustvom i verovatno zbog prethodne plesne “istorije” razvio sam sposobnost da brzo menjam poze kako bih brže završio svakodnevna slikanja, da bih za preko 100 komada garderobe dnevno, vreme slikanja sa 10-12 sati spustio na 6-7 sati. Moj agent me je, znajući za moju veštinu, zamolio da napravim video kako bi ga pokazao novim modelima. Nakon što sam mu poslao video okačio ga je na Facebook stranicu agencije Fox, taj video je počeo da se deli dalje i tako je krenuo viralno da “šeta” Internetom.

filip timotijevic 2 Filip Timotijević, model
Comments