Gde je i šta radi Podrik Pejn “Pod” na početku 7. sezone?

Danijel Portman: Poda zatičemo kako vredno radi i razvija svoje viteške veštine. U ovoj sezoni, Pod zapravo mora mnogo da radi i vežba; fizičke vežbe, mačevanje – sve ono u čemu pre nije bio toliko vičan. Suma sumarum je, pokušava da se pripremi što je bolje moguće pre nego što sve što dolazi – zapravo stigne i nastane totalni haos! Rekao bih da je Pod trenutno u samom “srcu oluje”, i čeka da stvari počnu da se dešavaju; radi na svojim veštinama i pokušava da bude što spremniji.

game of thrones whats ahead for podrick payne and 6b8q Zima je stigla u sred leta: Glumci Danijel Portman i Džejkob Anderson nam otkrivaju šta nas očekuje u novoj sezoni serije Igra prestola!

Da li si imao prilike da i sam treniraš mačevanje? 

D.P: Imao sam tu sreću da sve to zapravo odradim sam ove godine. Nisam imao duplera i u svim scenama sam zapravo ja. To nije bilo jednostavno i propisno sam se umorio, ali je istovremeno bilo vrlo zabavno, pogotovo kad smo došli do mačevanja. Bilo je i par komičnih akrobacija koje sam morao da izvedem – saplitanja, padanja – videćte već! Sjajno je igrati jednu takvu ulogu koja zahteva fizičko angažovanje, pogotovo kada znate da će zabaviti ljude i da će se smejati kada to budu gledali – već sam odgledao te scene i sjajne su; vrlo komične!

Čini se da se Grej Vorm razvio kao lik?

Džejkob Anderson: Da, definitivno. Svake sezone on postaje sve više i više “čovek” u dodiru sa svojim osećanjima – što čini stvari komplikovanijim i težim za njega, jer je do sada uvek bio kao robot. Radio je ono što mu se govorilo i to je bio njegov život. Mogu slobodno da kažem da mi nikad teže nisu bile scene od onih gde sam morao da glumim Grej Vorma kako se smeje. Toliko dugo sam u “njegovoj koži” da imam utisak da ga dobro znam, ali to je bila nova teritorija.

landscape 1469706129 grey worm Zima je stigla u sred leta: Glumci Danijel Portman i Džejkob Anderson nam otkrivaju šta nas očekuje u novoj sezoni serije Igra prestola!

Da li misliš da Grej Vorm i Misandej imaju želju da vladaju?

Dž. A: Smatram da Misandej i Grej Vorm zapravo samo žele da se vrate na Letnja ostrva i iskuliraju sve živo! Proveli su cele svoje živote u ropstvu, a zatim radeći za Deneris. Nju vole i vrlo su joj verni, ali mislim da ono što njih dvoje žele je srećan kraj. Međutim, nisam ubeđen da će ga i dobiti.

Tvoj lik ima svoje fanove koji ga prilično obožavaju. Kako je biti deo serije kao što je Igra Prestola – promenila tvoj život? 

Dž. A: Ljudi me češće prepoznaju i zaustavljaju na ulici, što je OK; lepo je što je ljudima stalo do nečega u čemu ja igram malu ulogu. Međutim, više je od toga. Teško mi je da objasnim, ali pomalo sam snob i štreber: obožavam filmove, serije i stripove. Vrlo sam specifičan i vezan kada su stvari koje volim i do kojih mi je stalo u pitanju – tako da sam mnogo, mnogo srećan što sam deo fantastične serije! Volim je i kao gledalac. Takođe, drago mi je što neće trajati “milion” sezona – jer bi producenti to lagano mogli da učine. Dopada mi se što imamo jasan početak, sredinu i kraj.

game of thrones poster Zima je stigla u sred leta: Glumci Danijel Portman i Džejkob Anderson nam otkrivaju šta nas očekuje u novoj sezoni serije Igra prestola!

Koga vi želite da vidite na prestolu?

Dž. A: Mislim da nema pogrešnog odgovora zaista. Ovo sada govorim iz ugla fana serije. Ne postoji pogrešan način da se serija završi. Dejvid i Dan znaju šta rade. Ne mogu ni da zamislim da ću biti razočaran krajem!

D.P: Šta god da se desi – desiće se sa dobrim razlogom! A mi kao publika im moramo verovati.

7. sezonu serije “Igra prestola” možete pratiti od 17. jula samo na kanalu HBO!

Elena Erdeljanović

Comments