Hrvatski modni brend ELFS može se okarakterisati kao zabavan, originalan i definitivno drugačiji. Inspirisani marginalizovanim i pomalo treš pojavama u društvu, dizajneri Ivan Tandarić i Aleksandar Šekuljica svakom svojom novom kolekcijom oduševljavaju hrvatsku modnu scenu. ELFS je prepoznatljiv pod sinonimom “Lepa odeća za lepe ljude”, a na šta su tačno mislili Ivan i Aleksandar, otkrili su u razgovoru sa nama.

Intervju Ivan Tandarić i Aleksandar Šekuljica dizajneri brenda ELFS 2 Intervju: Ivan Tandarić i Aleksandar Šekuljica, dizajneri brenda ELFS

WANNABE MAGAZINE: Diplomirali ste dizajn na TTF-u u Zagrebu. Da li je moda oduvek bila ono što vas najviše pokreće i inspiriše?

ELFS: Moda i estetika nas obojicu prati kroz život, dosta rano smo imali jasnu sliku toga čime se želimo baviti u životu. Sretni smo da imamo priliku baviti se modom, koja je u međuvremenu postala posao koji zapošljava 15ak ljudi direktno i još toliko indirektno.

Uporedo sa studijama, razvili ste svoj brend ELFS, a svoje kolekcije izlažete u sklopu Fashion.hr-a. Kako ste došli na ideju da baš zajedno radite? Koje su prednosti rada u paru naročito kada je reč o ovakvom kreativnom zanimanju kakvo je vaše?

Prilikom upisa na studij dizajna, bili smo svijesni nepostojećeg tržišta i prevelikog broja upisanih studenata godišnje, te ukolIko se želimo baviti tim poslom da ne trebamo očekivati priliku, nego se izboriti za nju. S obzirom na to da modu doživljavamo na sličan način shvatili smo da je bolje da udružimo snage i energiju nego da jedan drugome budemo konkurencija. Dok nam se estetike isprepliću i nadopunjuju karakterno smo različiti, pa je naš odnos poprilično turbulentan.

Intervju Ivan Tandarić i Aleksandar Šekuljica dizajneri brenda ELFS 3 Intervju: Ivan Tandarić i Aleksandar Šekuljica, dizajneri brenda ELFS

Dešavaju li vam se ponekad sukobi mišljenja? Kako svako od vas gleda na modu i stil?

Obojica smo temepramentni i tvrdoglavi, no na kraju uvijek zadnja bude zajednička.

Postoji li nešto što je baš Ivanova i nešto što je baš Aleksandrova “specijalnost”?

Aleksandar je generalno progresivniji i racionalniji, dok je Ivan sentimentalniji. Poslove si prepuštamo po senzibilitetu i generalno rijetko radimo zajedno, no uvijek imamo na umu da to što radimo jest zajednički proizvod.

Comments