Hot topics

#getmotivated: 6 načina da izađeš iz rutine i unaprediš svoj život

#beautytips: 5 razloga da koristiš micelarnu vodu + otkrij koja će najviše odgovarati tvojoj koži

Makeup trend koji ćemo obožavati u 2020.

Volite se još malo: Putovanje koje će vam spasiti vezu

Vodič za zimu u Sloveniji: Mesta koja treba da posetiš + iskustva koja treba da doživiš

Lifestyle trendovi za 2020.

High street komadi koje ćemo nositi u 2020.

Fashion&beauty trendovi objavljuju rat toksičnoj muškosti

Ključni komadi koje ove zime nose svi influenseri

Sunčane destinacije koje moraš da posetiš u 2020.

1/3

Jelena Đoković, autoritet u obasti brend menadžmenta i supruga prvog tenisera sveta Novaka Đokovića, ekskluzivno za Međunarodni univerzitet u Monaku (IUM) deli savete mladim i talentovanih preduzetnicima. Uprkos tome što je posvećena poslu kojim se bavi, što često putuje širom sveta gde niže uspehe u brojnim poslovnim poduhvatima, Jelena uvek ističe da najveću ljubav i inspiraciju pronalazi u svojoj porodici, sinu i suprugu. Veliku strast gaji prema konstantnom učenju i čitanju, i snažno veruje da se suština obrazovanja ogleda u davanju.

Jeleni Đoković dobro je poznat put ka uspehu. Diplomirala je na odseku Poslovna administracija u klasi 2008, na prestižnom Univerzitetu Bokoni u Milanu. Nakon godinu dana profesionalnog iskustva koje je stekla radeći za jednu naftnu kompaniju, upisala je master studije na Međunarodnom univerzitetu u Monaku (IUM). Ubrzo po završetku studija pridružila se timu svog supruga, ne samo kao njegova devojka u to vreme, već i kao poslovni partner. Jelena se rado priseća svog iskustva kao studenta IUM-a.

jelena intervju Intervju: Jelena Đoković, direktorka Novak Đoković Fondacije

“Master studije na IUM bile su veoma intenzivne. U početku, nije mi bilo lako da pronađem dovoljno vremena kako bih ispunila sve obaveze na fakultetu i proučila potrebnu literaturu. Ipak, to me je nateralo da za kratko vreme naučim da se dobro organizujem i iskoristim vreme koje imam na raspolaganju kako bih mogla da postignem sve stvari koje se od mene očekuju. Znanje koje sam stekla na studijama pripremilo me je na najbolji način za buduće poslovne poduhvate i izazove, i često ističem koliko sam zahvalna zbog takvog iskustva. Konkurencija na fakultetu bila je veoma jaka, uz mnoštvo talentovanih pojedinaca koji su želeli da se dokažu. U takvom konkurentnom okruženju, gde se sve odvijalo brzim tempom, međusobno smo podsticali jedni druge da budemo još bolji i da konstantno napredujemo. Učiti kako se postaje jak timski igrač za sve nas je bilo dragoceno iskustvo. Zajedno smo uspeli da realizujemo mnogo uspešnih projekata i usput smo stekli prijatelje za ceo život. Mnoge moje kolege danas imaju veoma zavidne karijere, i zahvalna sam IUM što nam je omogućio da izgradimo jaku osnovu kako bismo se suočili sa životnim izazovima. Veoma sam ponosna što sam studirala na IUM.”

Poslednjih pet godina ova uspešna mlada žena radi kao brend menadžer u timu Novaka Đokovića. Njene menadžerske sposobnosti su zaista impresivne. Na dnevnom nivou, njen zadatak je da se pobrine da su svi kanali javne komunikacije u skladu sa identitetom, globalnom misijom i vrednostima za koje se Novak Đoković zalaže. Učestvovala je u osmišljavanju logotipa, pokretanju sajta i prisutnosti svetskog teniskog broja 1 na društvenim mrežama. Danas, sve sponzorske ugovore, intervjue i filantropske aktivnosti Novaka Đokovića prati Jelenin tim. U cilju bolje komunikacije Novakovih sportskih dostignuća, Jelena je preuzela odgovornost da brine i o online i offline PR i marketing timu. Njen cilj je bio da izgradi jaku komunikacijsku strategiju koja prati Novakov veliki uspeh u tenisu, i time omogućava kvalitetniju komunikaciju sa štampanim i elektronskim medijima. “Novak je najbolji teniser sveta i višestruki grend slem šampion. On je sportista velikog srca, strastven i saosećajan u isto vreme, koji slavu i ugled koristi kao platformu za stvaranje većeg dobra”, kaže Jelena Đoković.

Editors choice