Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Intervju: Jelena Vasilev, ekspert za digitalne komunikacije

Intervju: Jelena Vasilev, ekspert za digitalne komunikacije

1/3

Sa Jelenom Vasilev, ekspertom za digitalne komunikacije, razgovarali smo o digitalizaciji, novim tehnologijama i svim prednostima i manama društvenih mreža. Kako sama kaže, tehnologija jeste ubrzala svaki segment našeg života, ali to su promene kojima treba da idemo u susret. Deo je projekta Superste.net koji pruža podršku mladim ljudima i pokreće društvo na pozitivan način. 

Za to što je klavijaturu zamenila tastaturom trebalo joj je malo više vremena da preboli, ali je zato proglašena najboljim mladim komunikatorom na Samitu evropskih komunikatora u Briselu. Želja joj je da uvek bude u timu koji radi i pobeđuje, ali i da uživa u svom poslu jer veruje da je granica između poslovnog i privatnog sve tanja.

WANNABE MAGAZINE: Diplomirala si na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu na katedri za menadžment i organizaciju, a potom i masterirala na istom fakultetu sa tezom Integrisane poslovne komunikacije u oblasti kulture koja je ocenjena najvišom ocenom. Šta je ono što te je najviše privuklo komunikacijama i zbog čega si rešila da baš ta oblast bude tvoje zanimanje?

JELENA VASILEV: Kada sam odustala od sna da budem pijanistkinja, trebalo mi je dosta vremena da “svarim” taj izbor i pronađem sledeću savršenu opciju. Smatram da je zadovoljstvo bavljenja poslom ono što osobe čini izuzetnim, a od trenutka kada ću klavijaturu zameniti tastaturom, sve češće onom virtuelnom na pametnom telefonu, prošlo je skoro 10 godina.

Ekspert si za digitalne komunikacije. Koliko su nove tehnologije i digitalizacija promenile način komuniciranja? Je li to promena nabolje ili nagore?

Čini mi se da je moja generacija među poslednjim koje su vodile ratove sa mamama i bakama oko telefonskih linija, razvoj tehnologije je doneo promene koje su potpuno izmenile način na koji svakodnevno funkcionišemo. Nije reč samo o trač partijama koje su postale čet sesije, tehnologija je ubrzala praktično svaki segment života. Ne razmišljam o tim promenama u kontekstu dobrog ili lošeg (baš kao što svaka medalja ima dve strane), promene su u DNK vremena u kom živimo i treba im ići u susret.

Intervju Jelena Vasilev ekspert za digitalne komunikacije 4 Intervju: Jelena Vasilev, ekspert za digitalne komunikacije

Danas važi “pravilo” da, ako nije bilo na Internetu, nije se ni dogodilo. Osim toga, protok informacija u ovoj sferi je jako brz. Onda, koliko je izazovno stalno održavati klijenta u online “životu” i korisnicima uvek dostavljati pravovremene i željene informacije?

Drugim rečima: kako žonglirati onlajn 24/7? (smeh) To je izazov sa kojim se svi susrećemo, bez obzira na to da li digital posmatramo kao prostor za rad ili igru. Stepen tolerancije i vreme koje smo spremni da odvojimo dok čekamo traženi odgovor je sve manji, zato i ne čudi automatizacija odgovora na mesindžeru koja će se tek usavršavati. Pravi izazov je zapravo kreiranje relevantnog i kreativnog sadržaja koji će “zagolicati”, a zatim i zadržati korisnike.

Editors choice