Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Wannabe editorijal: GAME OVER

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Ovako to rade influenserke: Ovu beauty rutinu za negu kože lica moraš i ti da probaš!

Otkrivamo: Najinstagramičniji restoran u Beogradu

Koji PINK koktel treba da postane tvoje zaštitno piće? Reši KVIZ i saznaj!

Zašto vitamin C u službi lepe i negovane kože nikada neće izaći iz mode?

Laki načini da “one dane” učiniš manje stresnim i napornim

Radiš kao freelancer? Pronašli smo mesto koje će postati tvoja nova omiljena dnevna “kancelarija”!

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

1/3

Sa Jelenom Vasilev, ekspertom za digitalne komunikacije, razgovarali smo o digitalizaciji, novim tehnologijama i svim prednostima i manama društvenih mreža. Kako sama kaže, tehnologija jeste ubrzala svaki segment našeg života, ali to su promene kojima treba da idemo u susret. Deo je projekta Superste.net koji pruža podršku mladim ljudima i pokreće društvo na pozitivan način. 

Za to što je klavijaturu zamenila tastaturom trebalo joj je malo više vremena da preboli, ali je zato proglašena najboljim mladim komunikatorom na Samitu evropskih komunikatora u Briselu. Želja joj je da uvek bude u timu koji radi i pobeđuje, ali i da uživa u svom poslu jer veruje da je granica između poslovnog i privatnog sve tanja.

WANNABE MAGAZINE: Diplomirala si na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu na katedri za menadžment i organizaciju, a potom i masterirala na istom fakultetu sa tezom Integrisane poslovne komunikacije u oblasti kulture koja je ocenjena najvišom ocenom. Šta je ono što te je najviše privuklo komunikacijama i zbog čega si rešila da baš ta oblast bude tvoje zanimanje?

JELENA VASILEV: Kada sam odustala od sna da budem pijanistkinja, trebalo mi je dosta vremena da “svarim” taj izbor i pronađem sledeću savršenu opciju. Smatram da je zadovoljstvo bavljenja poslom ono što osobe čini izuzetnim, a od trenutka kada ću klavijaturu zameniti tastaturom, sve češće onom virtuelnom na pametnom telefonu, prošlo je skoro 10 godina.

Ekspert si za digitalne komunikacije. Koliko su nove tehnologije i digitalizacija promenile način komuniciranja? Je li to promena nabolje ili nagore?

Čini mi se da je moja generacija među poslednjim koje su vodile ratove sa mamama i bakama oko telefonskih linija, razvoj tehnologije je doneo promene koje su potpuno izmenile način na koji svakodnevno funkcionišemo. Nije reč samo o trač partijama koje su postale čet sesije, tehnologija je ubrzala praktično svaki segment života. Ne razmišljam o tim promenama u kontekstu dobrog ili lošeg (baš kao što svaka medalja ima dve strane), promene su u DNK vremena u kom živimo i treba im ići u susret.

Intervju Jelena Vasilev ekspert za digitalne komunikacije 4 Intervju: Jelena Vasilev, ekspert za digitalne komunikacije

Danas važi “pravilo” da, ako nije bilo na Internetu, nije se ni dogodilo. Osim toga, protok informacija u ovoj sferi je jako brz. Onda, koliko je izazovno stalno održavati klijenta u online “životu” i korisnicima uvek dostavljati pravovremene i željene informacije?

Drugim rečima: kako žonglirati onlajn 24/7? (smeh) To je izazov sa kojim se svi susrećemo, bez obzira na to da li digital posmatramo kao prostor za rad ili igru. Stepen tolerancije i vreme koje smo spremni da odvojimo dok čekamo traženi odgovor je sve manji, zato i ne čudi automatizacija odgovora na mesindžeru koja će se tek usavršavati. Pravi izazov je zapravo kreiranje relevantnog i kreativnog sadržaja koji će “zagolicati”, a zatim i zadržati korisnike.

Editors choice