Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Šta oni koji ispunjavaju život zelenom bojom rade bolje od ostalih?

Zašto je serija Sluškinjina priča toliko relevantna danas i kako pomaže ženama da se (iz)bore za svoja prava

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Wannabe intervju: Jovana Đurić, dizajnerka nakita

Wannabe intervju: Jovana Đurić, dizajnerka nakita

1/3

Jovana Đurić je srpska umetnica i dizajnerka nakita koja je svoju ljubav prema skulpturi, koju je studirala na beogradskom Fakultetu primenjenih umetnosti, prenela na prstenje, minđuše… Ona već 14 godina živi i radi u Njujorku gde je napornim radom uspela da se nametne tamošnjoj publici. Njen kvalitet prepoznali su i neki najpoznatiji dizajneri, kao što su Givenchy i Tiffany, sa kojima je sarađivala. Svoj nakit odlučila je da promoviše i u svom rodnom gradu, a o svojim planovima pričala je u intervjuu za naš magazin.

Jovana Djuric i nakit Wannabe intervju: Jovana Đurić, dizajnerka nakita

WANNABE MAGAZINE: Šta je bilo presudno da postanete prihvaćeni na njujorškoj modnoj sceni?

Ne mogu da se otmem utisku da je presudno bilo ono što smo naučili kada smo bili mali, a to je da se uspeh svodi na red, rad i disciplinu. Takođe, imala sam sreću da su ljudi koji prave odluke primetili moj rad i hteli da mi daju priliku da se dokažem. Tako da je presudna bila moja predanost radu i nova perspektiva koju donosim svakom projektu, kreativna rešenja koja su neočekivana, broj varijanti koje isprobam i prikažem. Ja to definitivno pripisujem činjenici da nisam iz Amerike, vec sa Balkana, iz Srbije, na šta sam veoma ponosna.

Kakvo je iskustvo bilo dizajniranje nakita za najpoznatije brendove kao što su Tiffany i Givenchy?

To iskustvo je bilo veoma važno i inspirativno za moju karijeru. Rad na tim brendovima podiže nivo standarda, ne samo onoga šta se očekuje od tebe, nego i šta sam očekuješ od sebe. Nivo perfekcije i kreativnosti te uvek pomalo iznenadi, kad vidiš da uvek može bolje, i onda još bolje. Rad za Givenchy je omogućio da iz Njujorka putujem za Pariz i radim veoma blisko sa kreativnim timom. Naš fokus je bio prilagođavanje Givenchy proizvoda za šire američko tržište. Strategija i dizajn tu idu ruku pod ruku, te postaješ deo jedne šire priče: od inspiracije i trenda, do jedne šire kulturno-ekonomske situacije.

Postoje situacije u kojima dizajn iz Pariza ne naiđe na najbolju reakciju u američkim prodavnicama. Sredina u Americi je malo konzervativnija i misli se da njihovi potrošači neće da razumeju kako se nešto nosi i sa čime, da kupci nisu potpuno modno osvešćeni. Moj zadatak je bio da određeni dizajn prilagodim američkom kupcu i njegovom senzibilitetu, a da i dalje bude prepoznatljiv Givenchy.

Jovana Djuric nakit Wannabe intervju: Jovana Đurić, dizajnerka nakita

Editors choice