5 korisnih saveta kako da ti menstruacija ne upropasti letovanje

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

*GIVEAWAY* Proizvodi za negu kože koji su ti neophodni ovog leta

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Wannabe intervju: Jovana Đurić, dizajnerka nakita

Wannabe intervju: Jovana Đurić, dizajnerka nakita

1/3

Jovana Đurić je srpska umetnica i dizajnerka nakita koja je svoju ljubav prema skulpturi, koju je studirala na beogradskom Fakultetu primenjenih umetnosti, prenela na prstenje, minđuše… Ona već 14 godina živi i radi u Njujorku gde je napornim radom uspela da se nametne tamošnjoj publici. Njen kvalitet prepoznali su i neki najpoznatiji dizajneri, kao što su Givenchy i Tiffany, sa kojima je sarađivala. Svoj nakit odlučila je da promoviše i u svom rodnom gradu, a o svojim planovima pričala je u intervjuu za naš magazin.

Jovana Djuric i nakit Wannabe intervju: Jovana Đurić, dizajnerka nakita

WANNABE MAGAZINE: Šta je bilo presudno da postanete prihvaćeni na njujorškoj modnoj sceni?

Ne mogu da se otmem utisku da je presudno bilo ono što smo naučili kada smo bili mali, a to je da se uspeh svodi na red, rad i disciplinu. Takođe, imala sam sreću da su ljudi koji prave odluke primetili moj rad i hteli da mi daju priliku da se dokažem. Tako da je presudna bila moja predanost radu i nova perspektiva koju donosim svakom projektu, kreativna rešenja koja su neočekivana, broj varijanti koje isprobam i prikažem. Ja to definitivno pripisujem činjenici da nisam iz Amerike, vec sa Balkana, iz Srbije, na šta sam veoma ponosna.

Kakvo je iskustvo bilo dizajniranje nakita za najpoznatije brendove kao što su Tiffany i Givenchy?

To iskustvo je bilo veoma važno i inspirativno za moju karijeru. Rad na tim brendovima podiže nivo standarda, ne samo onoga šta se očekuje od tebe, nego i šta sam očekuješ od sebe. Nivo perfekcije i kreativnosti te uvek pomalo iznenadi, kad vidiš da uvek može bolje, i onda još bolje. Rad za Givenchy je omogućio da iz Njujorka putujem za Pariz i radim veoma blisko sa kreativnim timom. Naš fokus je bio prilagođavanje Givenchy proizvoda za šire američko tržište. Strategija i dizajn tu idu ruku pod ruku, te postaješ deo jedne šire priče: od inspiracije i trenda, do jedne šire kulturno-ekonomske situacije.

Postoje situacije u kojima dizajn iz Pariza ne naiđe na najbolju reakciju u američkim prodavnicama. Sredina u Americi je malo konzervativnija i misli se da njihovi potrošači neće da razumeju kako se nešto nosi i sa čime, da kupci nisu potpuno modno osvešćeni. Moj zadatak je bio da određeni dizajn prilagodim američkom kupcu i njegovom senzibilitetu, a da i dalje bude prepoznatljiv Givenchy.

Jovana Djuric nakit Wannabe intervju: Jovana Đurić, dizajnerka nakita

Editors choice